Frenar la desigualtat

Voluntari de Mans Unides al Vallès Oriental

Des de Mans Unides, hem iniciat una campanya amb el lema Frenar la desigualtat és a les teves mans. Estem decidits a posar fi a la pobresa i a la fam en totes les seves formes i dimensions, i a vetllar perquè tots els éssers humans puguin realitzar el seu potencial amb dignitat i igualtat i en un medi ambient saludable.

I no només cal denunciar, sinó també actuar. És un repte gran, però no impossible, i a Mans Unides creiem que és cosa de tots: cadascú de nosaltres té, a les seves mans, metafòricament i literal, una part de la solució.

Us volem compartir la feina feta de l'últim any en les dues línies de compromís. D'una banda, donar a conèixer i denunciar l’existència de la fam, la pobresa, les causes i possibles solucions amb xerrades, exposicions, comunicats i activitats. De l'altra, buscar recursos per projectes sostenibles que ens arriben dels països subdesenvolupats.

L’any passat hem viscut dintre d’un context de guerres, en què les dinàmiques de cooperació al desenvolupament es veuen clarament afectades a la baixa i, per tant, torna i tornarà a ploure sobre mullat a les àrees i poblacions més desfavorides del planeta. Han estat “tempestes perfectes” que han portat més fam i pobresa al món.

Les vostres aportacions de la gent solidària del Vallès Oriental rebudes a Mans Unides en l’any 2022, ens han permès arribar a la totalitat del projecte de 67.004 € per a la formació i integració socioeconòmica del jovent de Kisantu (R.D. del Congo). S'hi’han rehabilitat dues aules de formació de 53 m2 cadascuna i una sala de pràctiques de 250 m2; s'hi ha fet un bloc sanitari annex, i s'ha comprat la maquinària i l’equipament necessari. Aquesta nova escola taller podrà donar l’oportunitat de formar-se a 60 joves més per any (30 per curs). La formació és teoricopràctica amb una durada de dos anys (480 dies lectius).

Així doncs, a partir d’ara, cada any, 30 joves de Kisantu podran optar a un lloc de treball amb millors condicions després de rebre la titulació oficial de fusteria després de superar els dos cursos.

També hem comptat amb ajudes dels ajuntaments de la comarca, concretament l’Ajuntament de Parets ha aportat 3.000 € a l'Accés a la formació professional de les joves i les dones del departament de Saaba (Burkina Faso) Fase3. Altres Ajuntaments que han fet aportacions són Granollers, Cardedeu i la Garriga. Els ajuntaments de la comarca ens han fet arribar un total de 27.018 €.

Gràcies per la vostra ajuda, imprescindible, per seguir treballant per la dignitat de tot ésser humà en un nou projecte en el 2023, en aquest cas, per l’enfortiment dels drets i optimització de les activitats agrícoles i les oportunitats laborals als 24 llogarets del districte de Ganjam, estat d’Orissa (Índia).

 

Edicions locals