Volats i Saltats competiran a la festa major de la Llagosta

La comissió jove crea les dues colles per intentar dinamitzar la celebració estiuenca

Societat

La festa major de la Llagosta d'enguany estrenarà dues colles, els Saltats i els Volats –noms triats en honor a l'animal que dóna nom al poble–, que competiran al llarg dels quatre dies de la gresca estiuenca. Aquesta iniciativa neix de la mà de la comissió jove, que fa uns mesos creava un grup per dinamitzar la festa major del municipi, sobretot pel que fa al sector jove.

Segons la regidora de Joventut, Eva Miguel, això permetrà que "hi hagi activitat jove fora de l'espai de concerts i barraques, així com en horari no nocturn", indicava. Tamara i Anna, dues de les joves impulsores de L'engrescada, el nou model participatiu de la festa major llagostenca, explicaven com s'estructurarà la competició entre Saltats i Volats, que tindrà un acte d'obertura i una "activitat més forta el dissabte, que necessitarà de més participació", així com d'un activitat de tancament en què es decidirà quina colla guanya. Per a l'organització, que compta actualment amb vuit persones, calen un mínim de 20 persones per colla.

Les persones interessades a participar en les noves colles de festa major es poden adreçar abans del 18 de juny al correu electrònic l.engrescada@gmail.com o bé els dimecres, a partir de les 18 h, a Can Pelegrí, on es reuneix l'organització de l'Engrescada.

Model importat
El model de colles de festa major s'ha implantat amb èxit a molts municipis del Vallès Oriental per renovar la festa i incrementar-ne la participació. De fet, la comissió llagostenca s'ha reunit amb una de les deganes de la comarca, els Blaus de Granollers per conèixer el funcionament del seu model. Amb tot, L'Engrescada es vol assemblar més al model de Lliçà d'Amunt, que ha anat incrementant colles amb els anys.

La Tamara, que també pertany al grup La Feria, i l'Anna, membre també dels geganters, han explicat que la comissió també ha tingut en compte les entitats ja existents al municipi, en especial les que fa anys es van crear amb motiu de la festa major, com la Murga i Sangrinaris amb qui "hi comptem".

Veu i responsabilitat
Segons l'alcalde, Alberto López, amb aquesta iniciativa s'intenta donar, no només veu a la joventut, sinó també "les eines perquè puguin executar les seves idees i la responsabilitat d'impulsar activitats". Els Saltats, vestits de groc, i els Volats, de vermell, pretenen ser també un element de dinamisme a la festa major "que des de feia uns anys patia cert immobilisme que li podria passar factura", assegura l'alcalde. López creu que calien "petits canvis abans que caigui l'atractiu popular de la festa" i aposta per la continuïtat de les colles per millorar l'oferta juvenil.

Edicions locals