El desallotjament de Can Piella acaba amb cinc detencions

Les mostres de suport al projecte autogestionat arriben a Barcelona, amb una concentració als Jardinets de Gràcia

Societat

L’operatiu dels Mossos per desallotjar Can Piella s'ha saldat amb cinc persones que es resistien a abandonar la finca detingudes, dos d’ells els que s’havient penjat a una torre de la casa per evitar el desallotjament, segons fonts de Can Piella. Segons els Mossos, les persones concentrades al perímetre de la masia llençaven objectes contundents contra ells, per la qual cosa es procedia a altres detencions, als quals se’ls imputen els delictes de lesions i atemptat a agents de l’autoritat. Segons la policia catalana, un mosso ha resultat lesionat lleu quan, en una detenció, “una persona s’ha resistit activament a l’actuació dels agents”.

Finalment l’ordre de desallotjament del Jutjat de Cerdanyola que des de fa mesos amenaçava la masia i la finca de Can Piella, entre Montcada i la Llagosta, s’ha fet efectiva. Dimecres a les 5 de la matinada els Mossos d’Esquadra iniciaven l’operatiu per fer fora els okupes del mas, que s’han resistit a marxar tot penjant-se d’una torre de més de 10 metres d’alçada, d’on han estat baixats cap a les 9.30 h, després que els Mossos fessin arribar una grua i instal·lessin una bastida. Un centenar de persones, però, han seguit concentrades a la finca i es resistien a marxar, davant la por que es destrueixin els horts comunitaris i el mas històric.

Suports i protestes
A partir de quarts de 8 h ha anat arribant gent per donar suport al projecte de Can Piella, malgrat els Mossos intentaven dificultar l’accés a la finca. Les mostres de suport a aquest projecte social d’autogestió han sigut diverses en els darrers mesos, des de moviments semblants, fins a entitats veïnals i el consistori llagostenc. Dimecres les protestes se succeïen, fins i tot amb accions espectaculars com la de dos escaladors que penjaven una pancarta gegant a un edifici de la immobiliària propietària dels terrenys de Can Piella. Activistes a favor del projecte de CanPiella també tallaven l’AP-7 al matí. La protesta arribava a la tarda a Barcelona, amb una concentració de suport als Jardinets de Gràcia.

Edicions locals