Els Mossos han desallotjat la masia de Can Piella

Un centenar de persones concentrades arreu de la finca es resisteix a marxar i temen que els propietaris enderroquin el mas, patrimoni històric

Societat

Finalment l'ordre de desallotjament del Jutjat de Cerdanyola sobre la masia i la finca de Can Piella, entre Montcada i la Llagosta, s'ha fet efectiva. Avui a les 6 de la matinada els Mossos d'Esquadra han intervingut per fer fora els okupants del mas, que s'han resistit a marxar tot penjant-se d'una torre de més de 10 metres d'alçada, d'on han estat baixats cap a les 9.30 h. Ara més d'un centenar de persones estan concentrades a la finca i es resisteix a marxar, davant la por que es destrueixin els horts comunitaris i el mas històric.

Segons una de les persones de l'associació per a la defensa de Can Piella, els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones que es resistien a abandonar la finca, dos d'ells els que s'havient penjat a una torre de la casa per evitar el desallotjament.

Les persones vinculades al projecte d'autogestió i d'horts comunitaris temen que el propietari de la finca la intenti enderrocar avui mateix, malgrat es tracta d'un edifici catalogat en el patrimoni històric. De fet, els Mossos, que haurien desplaçat més de mig centenar d'agents, han portat una màquina aplanadora per facilitar l'accés dels furgons i grues fins a Can Piella. Després d'instal·lar una bastida els agents aconseguien fer baixar els dos encadenats al sostre, i enderrocar la torre que hi havia sobre la masia.

A partir de quarts de vuit ha anat arribant gent per donar suport al projecte de Can Piella, malgrat els Mossos intenten dificultar l'accés a la finca. De fet, poc després de les 9.15 h es produien les tres primeres detencions de persones que intentaven apropar-se a la casa.

Edicions locals