El Baix Vallès estrena la plataforma electrònica de serveis a les empreses

El portal aglutina tràmits i serveis en línia per agilitzar les gestions amb l'Administració i facilitar les implantacions al territori

Economia

El territori del Baix Vallès ja disposa d'una plataforma electrònica de serveis de negocis que, entre altres, té l'objectiu d'agilitzar els tràmits de les empreses amb l'Administració. El portal web, a més, ofereix un ampli ventall de serveis de negoci en línia per mitjà d'agents econòmics col·laboradors com la Cambra de Comerç, l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès, PIMEC i CECOT, entre altres. La plataforma pretén ser un instrument per millorar la competitivitat del territori i promoure noves implantacions.

Aquest dilluns s'ha presentat la plataforma digital que ha estat creada amb la col·laboració de vuit ajuntaments del Baix Vallès (Mollet, Santa Perpètua de Mogoda, Parets del Vallès, Montornès del Vallès, la Llagosta, Sant Fost, Montmeló i Martorelles) i la Diputació de Barcelona. El projecte ha tingut un cost de 422.000 euros i ha estat cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, la Diputació de Barcelona (25%), l'Ajuntament de Mollet (20%) i la resta d'ajuntaments (5%).

El funcionament es basa en un portal d’entrada amb continguts comuns a tots els municipis, com l’oferta formativa, l’agenda d’activitats, serveis de negoci en línia o tràmits amb altres administracions públiques, i continguts propis de cada ajuntament, com són els tràmits electrònics, el tauler d’anuncis i la carpeta de l’empresa.

Així, els usuaris del portal hi trobaran la possibilitat de realitzar fins a 23 tràmits amb els seus ajuntaments com les comunicacions prèvies d'activitats, l'ajornament de tributs o els justificants de pagament, i llicències d'instal·lació de rètols, entre altres, i fins a 1.300 amb altres institucions públiques com la Generalitat, l'Agència Tributària i la Seguretat Social.

"Cooperar per competir"
Durant l'acte de presentació de la plataforma aquest dilluns a l'Ajuntament de Mollet, l'alcalde amfitrió, Josep Monràs, ha destacat la cooperació entre ajuntaments per "fer el territori més competitiu. Monràs ha apuntat que el portal ha de ser "una eina per enfortir i mantenir el teixit empresarial existent i per captar noves implantacions que generin ocupació". Segons l'alcalde, la plataforma és un valor afegit perquè inversors trïin el Baix Vallès per implantar-se ja que "les empreses busquen llocs on l'administració doni el màxim de facilitats", ha indicat.

Per al diputat delegat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, el projecte farà que el Baix Vallès "gaudeixi d'avantatges competitives respecte altres territoris" i ha destacat l'experiència entre municipis que "cooperen per competir, fet que els fa més forts".

Per la seva part, el president de l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès, Joan Moretó, ha valorat la plataforma com una eina útil per a l'empresariat. "La relació amb l'Administració sempre és percebuda com una càrrega que no aporta res de productivitat i tot el que ajudi a rebaixar aquesta càrrega és benvingut". Moretó, però, ha apuntat que el repte és aconseguir que empresaris i emprenedors canvïin els hàbits perquè el portal aconsegueixi usuaris.

Edicions locals