La meitat de les empreses de la comarca registren demores en els pagaments de més de 75 dies

L'1 de gener entra en vigor la reducció del termini a 60 dies

Economia

L'entrada en vigor de la nova Llei de Pagaments ha reduït els terminis per pagar als proveïdors a 75 dies fins a finals d'any. El dia 1 de gener, però, el termini s'escurça encara més, i queda en 60 dies. Malgrat això, el 50% dels empresaris del Vallès Oriental afirma que registra demores en els pagaments als proveïdors de més de 75 dies. El 90% de l'empresariat, a més, afirma haver tornat a negociar les condicions de pagament per poder rebaixar costos.

Segons dades de l'empresa Advisoria, dedicada als serveis jurídics i econòmics, les empreses del Vallès Oriental registren demores de més de 75 dies, termini establert per la llei, en una de cada quatre factures als seus proveïdors. De la totalitat dels empresaris de la comarca enquestats, la meitat afirma que té demores de més d'aquest termini, mentre que l'altre 50% afirma que el compleix. Segons la llei, però, la xifra hauria de ser del 100%.

Pel que fa a l'increment dels tipus d'IVA, que va entrar en vigor al setembre, el 60% dels empresaris diu que la pujada els ha afectat de forma negativa en les vendes. Els empresaris han aplicat mesures per poder ser més competitius, i el 90% afirma que ha hagut de renegociar amb els proveïdors les condicions de pagament. D'aquests, un 70% diu que han obtingut una resposta afirmativa i que han arribat a acords per rebaixar costos o compensar la pujada de l'IVA.

Edicions locals