El comitè d'empresa de SAVOSA trenca les negociacions del conveni col·lectiu

El detonant ha estat, segons la UGT, la manca de voluntat negociadora de la direcció de l'empresa

Economia

El comitè d'empresa de Serveis Ambientals del Vallès Oriental, SA (SAVOSA), empresa pública que gestiona la recollida selectiva de residus i les deixalleries de la comarca, ha decidit donar per tancades les negociacions del conveni col·lectiu a causa de la manca de diàleg que mostra la direcció, segons UGT. El comitè, a més de per aquest sindicat, també està format per CTAC i CCOO.

El comitè considera que la plantilla ja ha fet prou esforços davant la reducció dels serveis i de recollida, que inclouen el reajustament del període de vacances de cara al 2013 i la reducció salarial i de categoria de 2 treballadors de l'empresa. Per contra, el comitè no veu cap signe de bona voluntat en la direcció, i per això ha trencat les negociacions.

Segons la UGT, la "poca voluntat negociadora" ha quedat demostrada al no ser acceptada la petició sobre l'avançament de la paga de juny de l'any 2013. Aquesta petició ja s'havia plantejat anteriorment, però la direcció mai l'ha volguda negociar, explica UGT.

El comitè d'empresa també es queixa que als treballadors de SAVOSA s'aplica les mateixes retallades que a l'administració pública, tot i que ells no són funcionaris, i que, per tant, estan patint una situació injusta. A la plantilla de SAVOSA se li ha imposat l'augment de jornada de 37,5 hores, la congelació salarial del 2012 i la reducció del sou en cas de baixa per malaltia comuna. L'empresa té actualement 130 treballadors.

Edicions locals