Vessament d'oli de palma a prop del riu Besòs

La fuita s'ha produït a una empresa de Santa Perpètua i ha afectat la riera Seca de la Llagosta

Societat

Vessament d'oli de palma a prop del riu Besòs
Vessament d'oli de palma a prop del riu Besòs | Llagosta Informa

Una fuita d'oli de palma procedent de l'empresa Lipidos Santiga de Santa Perpètua ha provocat un vessament a la riera Seca, a la Llagosta, a només 500 metres del riu Besòs. Voluntaris de l'ADF 301, Bombers i l'Agència Catalana de l'Aigua han treballat per contenir l'oli i evitar que arribi el mínim al riu Besòs.

Segons informen els Bombers, la fuita s'ha produït cap a les 11 h del matí i s’hi han activitat els sistemes d’emergència. El Grup d'Estructures Col·lapsades dels Bombers avaluaven l'estabilitat de la sitja col·lapsada a la planta de processament d'olis i greixos vegetals.

L'Ajuntament ha informat que l’oli ha arribat fins a la riera Seca, on voluntaris de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de Montcada ha fet uns dics de contenció per evitar en la mesura del possible que l’oli arribés al riu Besòs. Fins a la Llagosta s'han traslladat camions cisterna per extreure l’oli vessat.

En el lloc hi han treballat, a més de l’ADF, la Policia Local, Mossos d’Esquadra i personal tècnic de l’Agència Catalana de l’Aigua i del Consorci Besòs – Tordera.

Els treballs de neteja afecten el carrer de la riera Seca, al carrer de Josep Montserrat i al pas per sota de la línia R3, cap a la zona de Ca l’Albinyana.

Edicions locals