L'escola SAFA s'ampliarà a les cases dels mestres del carrer Sant Bonaventura

Els terrenys fins ara qualificats per a un ús d’habitatge públic, podran destinar-se com a equipament docent

Societat

L'escola SAFA s'ampliarà a les cases dels mestres del carrer Sant Bonaventura
L'escola SAFA s'ampliarà a les cases dels mestres del carrer Sant Bonaventura | Google Maps

Els terrenys ocupats per les cases dels mestres del carrer Sant Bonaventura, fins ara qualificats per a un ús d’habitatge públic, podran destinar-se com a equipament docent i serviran per ampliar l'Escola Sagrada Família (SAFA). Així ho va aprovar per unanimitat el plenari municipal dijous amb una modificació puntual del Pla general d’ordenació urbanística de la Llagosta.

Aquesta era una de les mesures que sol·licitava el Departament d’Educació per tirar endavant el projecte de rehabilitació i ampliació del centre. Alhora, l’Ajuntament ordenarà la zona i crearà un nou front urbanístic amb vocació pública al carrer de Sant Bonaventura, amb la SAFA, el CEM el Turó i la masia de Can Baqué al seu voltant.

El regidor d’Urbanisme i Planificació Estratègica, Marc Ruiz, va explicar que el Departament d’Educació havia sol·licitat aquesta modificació feia una setmana, i d'aquesta manera es justificava la urgència del punt. Ruiz va recordar que "l’any 2021 es va presentar l’estudi de viabilitat, que ja era un gran pas i que marcava els espais necessaris, però no ha sigut fins aquest mes d'abril que la Generalitat ha fet la sol·licitud formal per fer aquest canvi". El regidor socialista va indicar que "no és només la transformació de l’Escola Sagrada Família, sinó que també estem parlant de planejament urbanístic i de quin model de municipi volem i així transformar aquesta part del carrer de Sant Bonaventura".

La portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana, Cristina Segura, va dir que aquesta reforma arriba amb el seu partit al Govern de la Generalitat i va avançar que votarien a favor. Segura va dir que la SAFA està en un pèssim estat i que aquest "no seria tal si el PSC hagués fet un manteniment correcte del centre, ja que la SAFA, en ser un centre d’infantil i primària, el seu manteniment és competència de l’Ajuntament".

El regidor Marc Ruiz va contestar que l’Ajuntament ha fet tot el que li tocava i atenent totes les demandes que es fan des de la direcció del centre i que "no estem parlant de manteniment, sinó de vida útil de l’edifici. Estem parlant d’inversions". Ruiz va recordar que si la partida per a la SAFA està als pressupostos de la Generalitat, és per la negociació que va fer el Partit dels Socialistes.

L’alcalde Óscar Sierra, va indicar que "ens hem posat d’acord per primer cop. Des de fa més de 10 anys que no es fa cap inversió per part del Departament. Hauríem de celebrar-ho i no intentar batallar per veure qui té més raó o per veure qui ha deixat de fer els deures".

Edicions locals