'Bla-bla-bla. El mite del capitalisme ecològic', el nou llibre del llagostenc Miguel Pajares

Aquest assaig sobre el canvi climàtic esmicola les mentides de l'ecoblanqueig empresarial

Societat

Eva Miguel i Miguel Pajares, durant la presentació de dimecres passat
Eva Miguel i Miguel Pajares, durant la presentació de dimecres passat | Aj. la Llagosta

La sala polivalent de Can Pelegrí acollia dimecres passat la presentació del darrer llibre del llagostenc Miguel Pajares, Bla-bla-bla. El mite del capitalisme ecològic (Editorial Raig Verd) el seu segon assaig sobre el canvi climàtic. L'acte, organitzat per la Biblioteca de la Llagosta, va ser moderat per la regidora Eva Miguel, de La Llagosta en Comú.

Aquest llibre esmicola els mites del capitalisme ecològic i del creixement sostenible, així com altres mentides de l'ecoblanqueig empresarial com la neutralització d’emissions o el zero-net. Pel camí, dibuixa alternatives per pal·liar la crisi climàtica i garantir el futur del planeta abans que s'arribi a un punt de no retorn. Alternatives que, en tot cas, passen per la construcció d’una nova globalitat basada en la cooperació solidària i el suport mutu, així com refer les polítiques migratòries. En definitiva, el salt d’un món capitalista dominat pel creixement exponencial i l’explotació dels cossos i de la natura, regit per l’heteropatriarcat, a un altre basat en la justícia social.

Pajares, que és llicenciat en Ciències Biològiques i doctor en Antropologia Social, ha publicat una desena d’assajos, gran part d’ells sobre la migració i els drets humans excepte els dos últims que tracten sobre el canvi climàtic i en la presentació a la Llagosta deia: "El llibre arriba a una conclusió sobre el canvi climàtic i és que no s’està fent el que s’hauria de fer per evitar-ho".

Edicions locals