Els gegants de la Llagosta estrenen vestimenta

Va ser la gran sorpresa de la 12a edició de la Trobada Gegantera

Cultura

Els gegants de la Llagosta estrenen vestimenta
Els gegants de la Llagosta estrenen vestimenta | Aj. la Llagosta

Diumenge es va celebrar la 12a Trobada Gegantera de la Llagosta, que va comptar amb una gran novetat. Els gegants llagostencs van estrenar vestimenta, descoberta en l'acte sorpresa que celebraven per commemorar els 20+2 anys.

Davant l’edifici de l’Ajuntament, l’entitat va mostrar la nova roba que porten els gegants Josepet, Blanqueta i Torradeta i que ha dissenyat el Taller Sarandaca. La nova roba, a banda de mantenir la tradició rural del Josepet i la Blanqueta, també ha permès alleugerir el pes dels gegants. Tanmateix, la Torradeta ha estrenat una nova faldilla.

"Els tres gegants necessitaven la renovació de la seva vestimenta per l'ús que se'ls ha fet des de la seva creació. S'ha volgut mantenir la línia que tenien i, sobretot, s'ha alleugerit el pes de la roba per poder portar-los millor", va explicar el president i cap de la Colla Gegantera La Llagosta, Pablo Martín, que es va mostrar satisfet pel resultat final. "També es va aprofitar per fer un repintat dels tres gegants, estan com nous", hi va afegir.

La jornada va començar amb la plantada de les colles participants en la Trobada gegantera i en la cercavila hi han participat les entitats geganteres de Benicarló, Calella, Ca n’Oriol (Rubí), Manlleu, Mollet del Vallès, Montmeló, Pallejà, Sant Llorenç Savall, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Antoni de Vilamajor i la Llagosta.

La jornada gegantera també va servir per recaptar productes per a esmorzars i berenars infantils de les famílies vulnerables de la localitat. Aquesta acció solidària comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Llagosta, el Foto-Club La Llagosta, el Lotokotó, l’Associació de Voluntariat Social REMS, l’Embotits Subirats i l’Esclat.

Edicions locals