L'Ajuntament de la Llagosta fa ple en el segell Infoparticipa

El consistori llagostenc ha acomplert els 52 punts establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB

Societat

Primer ple de l'Ajuntament de la Llagosta en el Segell Infoparticipa
Primer ple de l'Ajuntament de la Llagosta en el Segell Infoparticipa | Aj. la Llagosta

L’Ajuntament de la Llagosta va rebre dilluns el Segell Infoparticipa 2022, que valora la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, i que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, i el regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Marc Ruiz, van recollir el diploma a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB.

Cal destacar que, per primera vegada, el consistori llagostenc ha acomplert el 100% dels indicadors, els 52 punts establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. Tot i que ha estat el primer ple de l'Ajuntament llagostenc, des del 2017 ha obtingut més del 50% d'indicadors del segell.

En concret, l'Infoparticipa avalua la informació pública dels ens locals des de la perspectiva que aquesta permeti a la ciutadania conèixer quins són els seus representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació tenen al seu abast.

En l'acte, el batlle Oscar Sierra va dir: "Estem al selecte club dels ajuntaments súpertransparents; n'estic molt orgullós. Els veïns i les veïnes de la Llagosta tenen a la seva disposició tota la informació pública de l’Ajuntament".

Edicions locals