Tres lustres del Centre d'Informació i Recursos per a Dones

Dilluns se celebrava a Can Pelegrí el 15è aniversari del CIRD de la Llagosta

Societat

Tres lustres del Centre d'Informació i Recursos per a Dones
Tres lustres del Centre d'Informació i Recursos per a Dones | Aj. la Llagosta

El Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) de la Llagosta celebrava dilluns el seu 15è aniversari en una taula rodona i la lectura d'uns poemes. L'activitat estava dins el programa del Dia Internacional de les Dones de la nostra localitat i es va dur a terme a la sala polivalent de la segona planta de Can Pelegrí, precisament al costat d'on s'ubica l'Espai d'Igualtat del CIRD.

La taula rodona va tractar sobre el passat, el present i el futur del servei del CIRD, que està adreçat a totes les dones de la nostra localitat. La conversa va ser moderada per la tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament, Judit Terés, i va comptar amb la participació de l'assessora jurídica del CIRD, Lucía Ortiz, la psicòloga del CIRD, Mónica Adamuz, la cap d'Àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament, Carmen Carreras Oliver, i una usuària del servei, Judith Lidón.

"Atenem entre unes 100 i unes 150 usuàries l'any. Aquest servei és clau i vital per a la Llagosta. A més, és important que el servei sigui proper, còmode i fàcil d'arribar perquè se senti a prop en qualsevol moment", explicava la regidora d'Igualtat, Melania Beltrán, que va presentar l'acte institucional.

L'acte també va comptar amb la projecció d'un vídeo dels 15 anys del CIRD, que tractava els seus inicis l'any 2008 i la seva consolidació en l'actualitat. "Per a l'Ajuntament és molt important tenir aquest servei, però sobretot ho és més per a les dones", deia l'alcalde, Óscar Sierra, qui es va mostrar satisfet de la feina feta durant 15 anys perquè "les dones tenen un servei de proximitat quan necessiten ajudes i quan són víctimes del masclisme han de saber que l'Ajuntament està al seu costat". En l'acte també hi havia la cap de l'Oficina de Polítiques d'Igualtat de la Diputació de Barcelona, Laia Franco.

L'acte va cloure amb la lectura de poemes a càrrec del taller creatiu de la Biblioteca de la Llagosta i amb un refrigeri pels assistents.

El CIRD, a Can Pelegrí

El CIRD està ubicat a la segona planta de Can Pelegrí i ofereix el servei d’acollida, el d’atenció psicològica, el d’orientació jurídica i el servei d’atenció integral per a persones del col·lectiu LGTBIQ+. A més, també té en marxa un grup d’apoderament de les dones. Tots els serveis que s’ofereixen són confidencials i gratuïts.

Edicions locals