L’eix de la B-30 vol competir amb els pols industrials més grans d’Europa

L’associació de municipis vallesans ha aprovat els seus estatuts i presentarà projectes concrets en el termini de quatre mesos

Economia

Competir amb les principals regions industrials d’Europa és l’objectiu de l’associació B-30, integrada per 23 municipis vallesans que aquest dimecres a Mollet, i després d’un any i mig de treball, aprovava els seus estatuts i el pla director del projecte. L'associació té com a objectiu impulsar projectes que ajudin a la transformació del teixit productiu per reforçar un parc industrial amb alts índex d'innovació i fortament competitiu internacionalment.

L’entitat preveu presentar en el termini de quatre mesos un full de ruta amb actuacions concretes per promoure una activitat industrial amb alts índex d’innovació i internacionalització a la zona que aconsegueixi reactivar l’ocupació. “És un projecte de país, una oportunitat que ha d’aprofitar el potencial industrial i de recerca d’aquest eix amb l’aportació més alta al PIB català”, explicava l’alcalde de Mollet, Josep Monràs.

Recursos europeus
Per desenvolupar aquests projectes futurs, l’entitat vol optar a ajuts europeus a través d’un nou projecte presentat per la Comissió d’Indústria i Innovació de la UE, el pla Europa 2020, que pretén donar impuls a l’economia productiva del continent, i que obrirà una línia d’ajuts econòmics a partir de 2014. “La B-30 ja té feta la feina perquè tenim un projecte molt madur que ha de fer el salt a nivell europeu”, indicava Manuel Bustos, alcalde de Sabadell, que assegura que el projecte vallesà compleix amb els requisits d’impuls de l’economia productiva que ara demana Europa.

L’associació treballa en diversos àmbits com les infraestructures, la formació i la recerca en col·laboració amb agents socials i econòmics com les universitats i les associacions empresarials, entre altres. Per a l’alcalde de Montornès, José Montero, l’entitat és “una oportunitat per consolidar el futur productiu i, en aquests moments de crisi, la col·laboració entre administracions i secotr privat és quasi una obligació”, deia.
Per la seva part, Francesc Juzgado Coordinació Àrea de Via Pública i Cohesió Territorial de l’Ajuntament de Parets, que destacava la feina que pot fer l’associació en la generació d’ocupació al territori.

La B-30 en xifres
Els 23 municipis que conformen l'associació són Badia, Barberà, Castellar, Castellbisbal, Cerdanyola, el Papiol, Granollers, la Roca, Martorell, Mollet, Montmeló, Palau, parets, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Sant Quirze, Santa Perpètua, Terrassa i Vilanova del Vallès. Unes poblacions que abarquen 485 quilòmetres quadrats de territori i que apleguen 195 polígons amb 6.579 hectàrees industrials. En total s'hi concentren 30.173 empreses, que ocupen 387.478 treballadors.

Edicions locals