Mobilització per les víctimes de violència masclista i vicària del 2023

Hi van participar tots els grups polítics municipals i una quarantena de persones

Societat

Mobilització per les víctimes de violència masclista i vicària del 2023
Mobilització per les víctimes de violència masclista i vicària del 2023 | Aj. la Llagosta

Dijous al vespre es va realitzar a la Llagosta un acte de condemna davant de les sis víctimes per violència masclista i una nena per violència vicària que s’han registrat en aquest inici d’any.

L’acte, celebrat a les 19 h d’avant de l’edifici consistorial, va ser convocat per l’Ajuntament i va comptar amb la participació de tots els grups polítics amb representació al consistori, així com amb una quarantena de persones.

La concentració a la plaça d'Antoni Baqué va arrencar amb la lectura del manifest institucional, que va llegir la regidora d’Igualtat, Melania Beltrán, i que recordava que des de l’any 2003 hi ha hagut 1.188 dones assassinades a mans de la seva parella o exparella, i que enguany ja n'hi ha hagut sis. “Volem que la prevenció i reparació de les dones en situació de violència masclista sigui l’eix troncal de la sensibilització cívica i de les polítiques i recursos públics”, deia Beltrán, qui també demanava que “els pressupostos de les administracions públiques i de les empreses privades implementin els recursos necessaris per a la prevenció i reparació esmentada: formació, cures i serveis públics d’atenció a les dones”.

El manifest reiterava la contínua lluita per erradicar qualsevol forma de violència contra les dones. A més, el text assenyalava el compromís que a cada sessió plenària es faci un record específic per a les agressions patides per violència masclista. La concentració va acabar amb un minut de silenci.

Edicions locals