La Llagosta comptarà amb un protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais d’oci

També es redactarà el quart pla d'igualtat de gènere del municipi

Societat

Les regidores Núria Guerrero i Melania Beltrán
Les regidores Núria Guerrero i Melania Beltrán | Aj. la Llagosta

Un dels principals focus del ple ordinari del gener de l'Ajuntament de la Llagosta, celebrat dijous passat, va ser la igualtat de gènere i combatre les violències sexuals al municipi.

D'una banda, s'aprovava per unanimitat començar el procediment per a la redacció del quart pla d’igualtat de gènere del municipi, un document que serà redactat amb el suport de la Diputació.

L’anterior pla d’igualtat va ser aprovat el 2015 i estava prorrogat, i el nou pla es troba en la "fase de diagnosi", segons explicava la regidora d’Igualtat, Melania Beltrán, qui afegia que “es comptarà amb la ciutadania” per a la nova redacció per tal que tothom que vulgui pugui fer-hi les seves aportacions.

Eva Miguel, portaveu del grup municipal LLEC, va dir que aquest nou pla d’igualtat “arriba tard”, però es va mostrar “totalment a favor de la seva redacció i de la participació de la ciutadania”.

D'altra banda, també es va acordar per unanimitat l’inici del procediment per a la redacció del primer protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais d’oci de la Llagosta, que també comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Per acabar, el ple també va aprovar una moció, presentada per tots els grups municipals, de condol i condemna per l’assassinat de sis dones per violència masclista en el començament d’aquest any.

Edicions locals