El procés per redactar el reglament de participació ciutadana, en marxa

L'Ajuntament de la Llagosta confia a tenir enllestit aquest nou reglament al març

Societat

El procés per redactar el reglament de participació ciutadana, en marxa
El procés per redactar el reglament de participació ciutadana, en marxa | Aj. la Llagosta

La Llagosta comptarà aquest 2023 amb un reglament de participació ciutadana, sobre el qual ja s'ha començat a treballar. Dimarts, una dotzena de persones participaven en el taller obert a la ciutadania per a la redacció d'aquest reglament. La sessió tenia lloc al Centre Cultural i comptava amb la participació del regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz, així com tècnics de Malla d’Idees, que assessora en la redacció del reglament de participació.

Durant el taller es van explicar les diferents fases del pla de treball per a la seva redacció, que culminarà a finals del primer trimestre del 2023 amb la redacció del reglament de participació ciutadana i la proposta d’aprovació inicial en una sessió plenària.

Posteriorment, la dotzena de persones van dividir-se en tres grups de quatre persones per debatre sobre els diferents processos de participació i les possibilitats d’empoderar el teixit associatiu i la ciutadania. Tot seguit, van posar-se en comú les idees de cadascun dels grups de treball i van recollir-se'n algunes d’elles.

“Estem en la fase de consulta pública, després s’iniciarà una feina interna per a l’elaboració de la redacció del reglament i esperem al març tenir-ho enllestit”, apuntava el regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz, que es mostrava satisfet amb la participació ciutadana en el taller.

Cal recordar que el Ple del novembre va donar llum verda a l’inici del procediment per a l’aprovació de la redacció del Reglament de Participació ciutadana per tal de disposar d’un instrument que afavoreixi la participació de la ciutadania en els afers públics. Aquest és un dels objectius a complir que marcava el Pla director de participació ciutadana que es va aprovar al ple ordinari del mes d’abril de 2022 L’inici del procediment es va aprovar per unanimitat.

Edicions locals