Educació destina 285.000 euros a millorar el confort tèrmic de l'INS Marina

El Departament preveu finançar amb fons europeus el canvi del sistema de calefacció del centre

Societat

| Aj. la Llagosta

El Departament d'Educació destinarà gairebé 1,4 milions d'euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic de centres educatius del Baix Vallès. En concret, farà actuacions als instituts Vicenç Plantada i Gallecs, de Mollet, i al Marina de la Llagosta.

Aquest seguit d’obres es finançaran amb els fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica que han de fer possible millorar les infraestructures que donen servei a la ciutadania, en aquest cas, escoles i instituts.

Les obres que es duran a terme amb aquesta inversió inclouen un seguit d’actuacions amb l’objectiu de fer els edificis escolars més sostenibles, més confortables i més saludables per al professorat i l’alumnat.

En el cas dels instituts molletans, es canviaran els envolupants, és a dir, els elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici –façana, finestres, portes o sostre de l’edifici, entre altres-. "Un bon aïllament dels edificis millora l’eficiència energètica d’escoles i instituts i redueix les despeses per fugues de temperatura i en millora el confort", apunten des del Departament. En concret, el pressupost de les obres serà de 521.632 euros en el cas de l'INS Gallecs i de 568.121 euros en el Vicenç Plantada.

A l'INS Marina de la Llagosta, les obres, amb un cost de 285.356 euros, permetran substituir el sistema de calefacció actual per un altre més eficient energèticament, amb menor impacte ambiental i que millori la confortabilitat del centre.

L’objectiu final de totes aquestes millores és aconseguir que els edificis propietat del Departament d'Educació es converteixin en infraestructures de màxima eficiència energètica. En total, Educació invertirà 12 milions d’euros dels fons europeus als serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental, que permetran dur a terme actuacions en 28 centres. A tota Catalunya es destinaran 102 milions d’euros per obres en un total de 294 centres educatius. "El Departament ja duu a terme anualment aquestes millores, però la inversió finançada amb els Fons Europeus permetrà fer en un any el què a través de les inversions ordinàries del Departament s’ha dut a terme en els 7 anys anteriors per aquest concepte", asseguren.

Edicions locals