Educació demana espai a l'Ajuntament de la Llagosta per reubicar l'Escola d'Adults a causa de l'amiant

El Centre de Formació d'Adults critica que l'Ajuntament i el Departament no s'hagin posat d'acord per substituir la teulada afectada

Societat

| CFA la Llagosta

El Departament d'Educació de la Generalitat ha volgut sortir al pas de les acusacions de manca d'inversió que feien els alcaldes socialistes aquesta setmana i assegura que el Departament està duent a terme múltiples intervencions a les escoles i instituts del territori.

En el cas de la Llagosta, l'alcalde, Òscar Sierra, denunciava que el Centre de Formació d’Adults de la Llagosta té la segona planta tancada perquè hi ha amiant a la teulada, així com el fet que l'Escola Sagrada Família té espais amb un greu perill d’esfondrament i un menjador que no passa favorablement les inspeccions de sanitat.

Pel que fa a l'escola d'adults, el conflicte està en qui és el responsable de la retirada de l'amiant; evidentment l'Ajuntament assenyala cap a la Generalitat i viceversa.

D'entrada, el director dels Serveis Territorials d'Educació del Vallès Oriental-Maresme, Simó López Xirau, referma que "no s'està respirant amiant al segon pis". Però, amb tot, assegura que la Generalitat n'ha "assumit el lideratge". Concretament diu que han fet "una despesa extra per segellar aquest segon pis" i ara treballen per buscar una "ubicació millor" al centre d'adults. "Ja hem pogut moure les classes que hi havia al pis superior, ho hem pogut fer gràcies a l'institut, i demanem a l'Ajuntament que ens proporcioni un lloc adequat per tenir-hi aquests estudis", hi afegeix López Xirau.

Al mateix temps, no desaprofita l'oportunitat de llençar uns dards a l'alcalde llagostenc. "Al juliol els dèiem que hi havia presència d'amiant entre el fals sostre i la teulada, i quan vam la reunió el 30 de setembre a l'Ajuntament desconeixien que havíem enviat aquest comunicat", diu, alhora que també critica que a l'abril va enviar a l'Ajuntament de la Llagosta informació dels fons PIREP (Programa d'impuls a la rehabilitació d'edificis públics) "perquè poguessin gestionar l'extracció d'aquesta uralita" i en la trobada del setembre va saber que no s'hi havien presentat a aquesta subvenció.

El Centre d'Adults critica que ni l'Ajuntament ni la Generalitat assumeixin responsabilitats

Davant de la poca entesa entre les dues administracions, el principal afectat és el Centre d'Adults, que ha emès un comunicat per assegurar que fer-hi classes a la planta baixa i al primer pis "és segur i té totes les garanties sanitàries" i per criticar que encara no s'hagi resolt tot plegat.

"Lamentablement, ni l'Ajuntament de la Llagosta ni el Departament d'Educació s'han posat d'acord per assumir les seves responsabilitats. Ni en aquesta ni en altres mancances de l'edifici", escriuen en el seu comunicat en el qual apunten que fa més de dos anys que demanen a totes dues administracions que substitueixin la teulada.

Edicions locals