Eva Miguel: 'M'agradaria ser la primera alcaldessa de la Llagosta'

La regidora de La Llagosta en Comú es presentava a principis de mes com a alcaldable

Política

Eva Miguel: 'M'agradaria ser la primera alcaldessa de la Llagosta'
Eva Miguel: 'M'agradaria ser la primera alcaldessa de la Llagosta' | La Llagosta Informa

La regidora de La Llagosta en Comú, Eva Miguel, es presentava el passat divendres 4 de novembre com a candidata a l'alcaldia del municipi. Ho feia, acompanyada de la diputada al Congrés Aina Vidal, a la plaça d'Andalusia, un emplaçament gens atzarós: "He viscut en un dels edificis més antics d'aquesta plaça durant 16 anys, dels 5 als 21, i he jugat en ella, quan era un descampat", explicava la candidata.

La Llagosta és un dels tres municipis baixvallesans –juntament amb Montmeló i Martorelles– on no hi ha hagut mai una dona a l'alcaldia, i aquest fet també el vol remarcar la candidata dels comuns: "M'agradaria i seria un honor ser la primera alcaldessa de la Llagosta", deia Miguel, qui lamentava que "les dones hem de demostrar sempre molt més que un home que estem capacitades per ocupar càrrecs importants, com ara ser la cara visible d'un poble".

En aquest sentit, la candidata també considerava que "si haguéssim tingut una alcaldessa, segurament la política que hagués fet, i la que espero fer jo, seria totalment diferent de l'actual, més dialogant, més cooperadora i, sobretot, més transformadora".

Objectiu: combatre la brutícia

Una de les principals mancances que, segons l'Eva Miguel, té la Llagosta, és la brutícia. "Tenim un poble que està molt brut en general, tenim zones oblidades per on les màquines de neteja no passen mai", deia, Miguel, qui afegia que tot plegat s'agreuja per un segon problema vinculat, l'incivisme. "Hi ha molt poca conscienciació de què el poble l'hem de mantenir net entre totes i tots; la ciutadania també ha de fer la seva part per poder tenir un poble en bones condicions", explicava. És per això que Miguel demana que faci campanyes de conscienciació i apliqui l'ordenança de convivència davant de l'incivisme.

Cohabitatge sènior i local de joves

A banda de paliar la brutícia, l'Eva Miguel també va esmentar algunes propostes que inclourà el partit en el seu programa electoral. Una d'elles serà crear un projecte de cohabitatge sènior i lluitar contra la solitud no volguda de la gent gran.

També aposta per crear un espai per al jovent, fer un projecte de camins verds per a l'oci, treballar el pla local de residus i crear un programa d'igualtat per portar tant a les escoles i instituts, com al Casal de la Gent Gran i a les entitats, entre d'altres.

Edicions locals