Teatre, defensa personal i tallers pel Dia contra la violència masclista a la Llagosta

La Llagosta ofereix més d'una desena d'actes al llarg del mes de novembre

Societat

Teatre, defensa personal i tallers pel Dia contra la violència masclista
Teatre, defensa personal i tallers pel Dia contra la violència masclista

El 25 de novembre es commemorarà el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones i a la Llagosta s'han organitzat més d'una desena de propostes al llarg del mes per a reivindicar-lo. Tot plegat, sota el lema Prou violències masclistes.

La Regidoria d’Igualtat instal·la als dos instituts un punt lila, un espai informatiu de prevenció i sensibilització de les violències masclistes: el passat dia 8 va estar a l’Institut Marina i el dia 15, a l'Escola Balmes.

A més, l’alumnat de tercer d’ESO de la Llagosta assistirà el 25 de novembre a l’espectacle Píndoles Feministes d’ELLES (de La Melancòmica) una peça que, amb humor, servirà per obrir un col·loqui sobre les desigualtats que pateixen les dones. Aquesta activitat compta amb el suport de la Diputació.

També es faran dos tallers de defensa personal els dies 18 de novembre –a les 19 h al CEM El Turó– i 21 de novembre –a les 16 h al Casal d'Avis–.

La Biblioteca se suma a la programació del 25N amb el Club de lectura del passat 9 de novembre i l’Hora del conte del 22 de novembre. A més, es podran consultar a la Biblioteca obres relacionades amb l’àmbit de les violències masclistes.

El 24 de novembre, a més, es farà la lectura del manifest institucio­­nal al Ple.

Per últim, l’Ajuntament organitzarà dos tallers a la sala de plens per a professionals del circuit d’atenció de les violències masclistes. Seran el dia 24 a les 19 h, sota el nom de Com gestionar la narrativa d'una història de violència i a càrrec de la psicòloga del CIRD, Mònica Adamuz; i el dia 30 (16 h), sota el nom de Taller de sensibilització: gènere i tràfic de persones. Què diu la llei? Com actuar?.

Edicions locals