La Llagosta apuja l'IBI gairebé un 3% i la taxa d'escombraries un 16%

Només el govern (PSC) va votar a favor de les ordenances fiscals del 2023 i els grups de l'oposició (ERC, LLEC i Cs) s'hi van abstenir

Societat

La Llagosta apuja l'IBI gairebé un 3% i la taxa d'escombreries un 16%
La Llagosta apuja l'IBI gairebé un 3% i la taxa d'escombreries un 16% | Aj. la Llagosta

El veïnat de la Llagosta haurà de pagar més impostos municipals al llarg del 2023. Així ho va aprovar el plenari llagostenc, en la darrera sessió ordinària, en un punt que només el govern (PSC) va votar a favor i els grups de l'oposició (ERC, LLEC i Cs) s'hi van abstenir.

L’Impost de Béns Immobles s'incrementa un 2,91% respecte al tipus aplicat durant l’exercici 2022. Amb tot, en aquesta ordenança, s’incorporen noves bonificacions per a la inversió en instal·lació de sistemes de generació d’energia verda amb l’objectiu de fomentar aquesta transició cap a un sistema més sostenible i amb menys consum d’energia.

Respecte a l’ordenança reguladora de la taxa per a la recollida d’escombraries, s’incrementa la tarifa un 16%, encara que la previsió d’increment dels costos per a l’exercici 2023 és molt superior. “Es tracta així d’apropar-se a la recaptació real per a la cobertura total dels costos, tal com marca la llei”, segons va explicar la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez.

També augmenten en 1,75 euros les tarifes corresponents a la prestació dels serveis del CEM El Turó. “L’objectiu és reduir el dèficit entre la recaptació per les tarifes dels usuaris i els costos del servei i reduir les necessàries aportacions municipals”, va dir Jiménez.

La mateixa regidora justificava durant el ple els increments dels impostos per a l'any vinent: “Sabem que la situació econòmica durant l’exercici 2023 es preveu complicada, però no podem defugir de la nostra responsabilitat com a gestors municipals i necessitem equilibrar els ingressos i les despeses municipals i, més encara, en un moment en el qual es preveu que, per al 2023, hi haurà un important increment de les despeses”.

La regidora d’ERC, Cristina Segura, va afirmar que el seu grup no estava d’acord amb la proposta de l’equip de govern. “Durant tot el mandat estem demanant un estudi sobre el reciclatge, però no s’ha fet res”, va assegurar Segura.

Per la seva part, la regidora de LLEC, Eva Miguel, va dir: “Ens posem a disposició de l’equip de govern per fer una proposta de conscienciació de la ciutadania a nivell de reciclatge”. “Nosaltres hauríem congelat l’IBI”, va concloure.

El regidor de Cs, Jorge Sabanza, va assegurar que “no s’havia fet res per informar els veïns sobre la problemàtica de les escombraries”.

Edicions locals