L'exalcalde José Luis López serà nomenat fill adoptiu de la Llagosta

L'acte, obert a la ciutadania, se celebrarà aquest dissabte a les 12 h al Centre Cultural

Política

L'exalcalde José Luis López
L'exalcalde José Luis López | Aj. la Llagosta

Aquest dissabte l'Ajuntament de la Llagosta nomenarà fill adoptiu del municipi a l'exalcalde José Luis López, qui va ostentar el càrrec de batlle del 1983 al 2002 i qui va morir l'octubre de 2013.

Ara, quan es compleixen 9 anys del seu traspàs, es concretarà una commemoració que ja fa temps que es va plantejar. Concretament, s'anunciava el gener del 2015, en un homenatge que va comptar amb la participació de familiars, amics, representants de les institucions, partits i entitats locals per recordar la figura del desaparegut exalcalde.

El ple extraordinari per distingir amb honors i com a fill adoptiu de la Llagosta a José Luís López Segura se celebrarà dissabte a les 12 h al Casal Cultural

La trajectòria de l'exalcalde

Nascut a Almeria el 1940, va arribar a Catalunya l’any 1954 i amb la família es van instal·lar en una habitació de lloguer, en una casa compartida a Sant Adrià del Besòs. El 1965, en casar-se, es va establir a la Llagosta, tot aprofitant que s’estaven construint uns blocs d’habitatges amb preus assequibles. Va treballar com a mecànic de torns. En els anys 70 es va afiliar a la UGT i va ser delegat d’empresa i fundador del primer sindicat a l’empresa on treballava. En aquests anys va participar activament en el moviment d’associacions de veïns i també en la Casa de Andalucía. Des de 1977 va militar a la federació catalana del PSOE.

A partir de la unificació de la federació amb el PSC, l’any 1978, va ser secretari de política municipal del PSC de la Llagosta i, a partir de l’any següent, primer secretari de l’agrupació local fins al 2002. L’any 1979, a les primeres eleccions democràtiques, ja va ser escollit membre del consistori i va participar en el govern de coalició amb el PSUC com a regidor de Joventut, Esports i Festes. L’any 1983 fou escollit alcalde de la Llagosta i va repetir mandat fins al 22 de novembre de 2002, quan va dimitir. Entre els projectes que va impulsar, hi ha la urbanització el Parc Popular o el complex El Turó.

Edicions locals