Mollet i Sant Fost, a la taula que estudiarà l'episodi de males olors

L'Ajuntament de Mollet se suma a l'estudi que iniciarà la Llagosta amb la Universitat Politècnica de Catalunya

Societat

Mollet i Sant Fost, a la taula que estudiarà l'episodi de males olors
Mollet i Sant Fost, a la taula que estudiarà l'episodi de males olors | La LLagosta Informa

Els Ajuntaments de Mollet i Sant Fost s'han sumat a la taula de treball que estudiarà el darrer episodi de males olors que va afectar les poblacions de la Llagosta, Ripollet i Santa Perpètua durant el mes d'agost. L'adhesió es feia dijous al matí, durant la reunió que es va celebrar al saló de plens de la Llagosta i que va promoure l'alcalde llagostenc, Óscar Sierra, per tractar de forma conjunta la problemàtica.

Una trobada que segons Sierra: "Ha anat molt bé. Els ajuntaments que han vingut estan interessats i volen formar part de la solució". De fet, durant la trobada es va acordar crear un grup de treball amb els tècnics de Medi Ambient dels diferents ajuntaments per posar en comú les dades recollides durant l'episodi de males olors que es va enregistrar, principalment, del 7 al 14 d'agost.

Així mateix, també es va decidir enviar una carta conjunta a la Generalitat de Catalunya, com a òrgan competent, per tal que apliqui una solució a la problemàtica. Per altra banda, des de la Llagosta, com ja va avançar aquest diari es preveu engegar un estudi amb la Universitat Politècnica de Catalunya que ajudi a determinar l'origen de les males olors.

Un estudi al qual també preveu sumar-se l'Ajuntament de Mollet, segons confirmava a aquest diari el regidor Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica de l'Ajuntament de Mollet, Raúl Broto qui afirmava: "Estem molt contents de sumar-nos al grup i creiem que si fem aquest enfocament supramunicipal podrem trobar molt millor la solució". Amb tot, Broto destacava que la situació viscuda a Mollet va ser "molt diferent" a la magnitud d'altres municipis i assegurava que havien rebut algunes queixes, la majoria per xarxes socials, i dues trucades a la Policia Local informant sobre les males olors.

A la reunió, a banda d'alcaldes i regidors de les poblacions esmentades, també hi van assistir representants de la UPC, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, de l’Ecoparc de Montcada i Reixac i el Consorci Besòs-Tordera.

Edicions locals