La Cercavila Canalla escalfa motors pel tret de sortida oficial de la festa major

Més d'una seixantena d'actes ompliran durant quatre dies els carrers de la Llagosta

Cultura

Cercavila Canalla
Cercavila Canalla | Aj. La Llagosta

Més d'una seixantena d'actes musicals, de cultura popular i teatrals ompliran durant quatre dies els carrers de la Llagosta per celebrar de nou la festa major. Un programa amb propostes per a tots els gustos i edats, que va arrancar ahir dijous, a partir de les 22 h, amb el retorn de la Cercavila canalla. 

L'activitat organitzada per la Murga amb la col·laboració de Les Llagostes de l'Avern celebra enguany el 35 + 1 aniversari, retornant la disbauxa als carrers llagostencs. La rua va finalitzar a la cruïlla del carrer de l'Estació amb l'avinguda del 1r Maig amb el tradicional canó d’escuma amenitzat amb música.

Però el tret de sortida oficial de la gresca serà aquest divendres a partir de les 19 h, a l'avinguda 1r de Maig, amb la banda local Lotokotó i i els gegants de la Llagosta. El seguirà la cercavila que sortirà a les 19.30 h de la plaça d'Antoni Baqué, amb l’animació de la Bandarra Street Orquestra i Circalia. Serà a les 21 h, quan es doni el tret oficial d'inici de la festa amb el pregó amb l'humorista David Amor, qui, una hora, més tard, realitzarà un monòleg a la plaça d’Antoni Baqué.

Correfoc i plantada de gegants

Un altre dels actes de cultura popular que no faltarà a la festa major d'enguany serà el correfoc a càrrec de Les Llagostes de l'Avern. Tindrà lloc dissabte a les 21 h al carrer de Caldes, just a la cantonada amb el carrer de l'Estació. Continuarà per la plaça de la Sardana i l'avinguda de l'Onze de Setembre, on es farà la major part de la crema.

Finalment, diumenge, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, se celebrarà un altre dels actes més tradicionals de la festa: la cercavila i plantada de gegants. L'acte, que organitza com cada any la Colla Gegantera de la Llagosta, començarà a les 11 h i els gegants faran la sortida des del Centre Cultural.

Edicions locals