Les obres d'ampliació de l'EDAR de la Llagosta premiades en la 6a Nit de les Infraestructures

El jurat va valorar que durant el període d’obres, la planta hagués estat en funcionament i garantint els nivells de qualitat de l’aigua

Societat

Les obres d'ampliació de l'EDAR de la Llagosta premiades en la 6a Nit de les Infraestructures
Les obres d'ampliació de l'EDAR de la Llagosta premiades en la 6a Nit de les Infraestructures | Consorci Besòs Tordera

L’Auditori de Foment del Treball va acollir anit la sisena edició de la Nit de les Infraestructures, organitzada pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, i que enguany tenia com a eix vertebrador el medi ambient, sota el vector aigua. Entre les instal·lacions que van rebre un reconeixement hi ha la remodelació de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de la Llagosta.

A més del Premi a la Infraestructura 2021, que es va atorgar a la “Presa de l’Albagés”, es van lliurar diferents diplomes de menció especial, un dels quals es va adreçar a “Les obres d’ampliació i remodelació de l’EDAR la Llagosta”, inaugurades el passat mes de febrer. Neus Garcia, vicepresidenta del Consorci, va ser l’encarregada de recollir el guardó.

Aquestes obres de millora, que han suposat una inversió d’uns 14 milions d’euros, han permès que la instal·lació, gestionada pel Consorci Besòs Tordera, hagi incorporat en la seva capacitat de depuració l’eliminació de nutrients (nitrogen i fòsfor), millorant així l’aigua efluent, que es lliura al riu Besòs.

El jurat va valorar l’esforç dut a terme per aconseguir que, durant el període d’obres, la planta hagi estat en funcionament i garantint els nivells de qualitat de l’aigua depurada, així com el fet que s’hagi emprat la metodologia BIM per modelar-la sencera, tant la part existent com la de nova creació.

Els altres diplomes es van concedir a “La construcció del Moll Balears fase 1 al Port de Tarragona” i “Al Servei Català de la salut, amb els cinc Hospitals i Compact Covid”.

L’acte, presidit per Joaquim Llansó, vicepresident del CAdIC, va comptar amb la benvinguda de David Tornos, secretari general de Foment, i la intervenció de Valentí Pich, president del Consejo General de Economistas de España. A la cloenda van intervenir també Xavier Flores, secretario general del MITMA; Janet Sanz, segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, i Ricard Font, secretari general del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat.

Les entitats fundadores del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya són: l’Associació Catalana d’Empreses d’Enginyeria i Consultores Independents de Catalunya (ASINCA), la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC), Foment del Treball Nacional (FTN) i la Fundació Cercle d’Infraestructures (FCI). Així mateix, són col·laboradors: la Cámara de Concesionarios de Infraestructuras, Equipamientos y Servicios Públicos (CCIES), el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, la Confederació Catalana de la Construcció (CCC) i l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITEC).

Edicions locals