La Llagosta incrementa un 18% el pressupost municipal respecte a l'any passat

El Consistori comptarà aquest any amb 14.417.919 d’euros i preveu destinar a inversions 2,6 milions

Política

La Llagosta incrementa un 18% el pressupost municipal respecte a l'any passat
La Llagosta incrementa un 18% el pressupost municipal respecte a l'any passat | Aj. la Llagosta

La Llagosta ha incrementat un 18% el pressupost municipal respecte a l'any passat. L’Ajuntament va aprovar aquest dijous els comptes durant un ple extraordinari que va recuperar les sessions presencials, després de celebrar-se els darrers dos anys en format virtual a causa de la pandèmia. El pressupost municipal d’enguany serà de 14.417.919 d’euros, uns 2 milions més que el 2021. 

Pel que fa al capítol d'inversions, el govern municipal preveu destinar 2.661.225 euros, un 31% més que l'any passat. Aquests diners es distribuiran en tres eixos principals: la transició energètica i la millora mediambiental; la seguretat ciutadana i la millora de la via pública; i els equipaments municipals.

En concret, el pressupost preveu 232.000 euros en instal·lacions de plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum al Complex Esportiu Municipal El Turó i l'edifici de Can Pelegrí. També es preveu continuar amb la renovació d'enllumenat públic, passant a tecnologia led, i la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, amb una capacitat de 8 vehicles.

A l'apartat de seguretat ciutadana es destinaran 40.000 euros per ampliar el projecte de càmeres de seguretat previst en el pressupost de 2021 i que encara està pendent d'execució. També hi ha una partida de 200.000 euros destinada a la millora de les instal·lacions de la Policia Local.

Quant a la via pública es destinaran 486.225 euros a l'asfaltatge de carrers, renovació de paviments, millora de clavegueram i compra de mobiliari urbà com bancs o papereres.

La millora d'equipaments té una partida de 486.000 euros, que inclouen reformes i millores al Centre Cultural, a Can Pelegrí, al Nou Casal i al CEM El Turó. Malgrat ser competència de la Generalitat, l'Ajuntament també preveu realitzar millores al Centre de Formació d’Adults i als centres educatius per un import de 56.000 euros.

Finalment, es fa una reserva de 750.000 euros per comprar sòl privat amb l’objectiu de destinar-ho a usos públics que donin resposta a les necessitats futures de la Llagosta.

Abstenció d'ERC i La Llagosta en Comú

El pressupost va ser aprovat amb els vots a favor del grup municipal socialista i de Ciutadans i les abstencions d’Esquerra Republicana de Catalunya i La Llagosta en Comú (LLEC).

Ambdues formacions van mostrar el seu desacord en el pressupostat en matèria de recollida de residus i de neteja viària, algunes partides d’inversió que s’arrosseguen de fa anys o la manca d’actuacions al polígon industrial: "Tenim moltes inversions en projectes, però cap per a la millora del polígon industrial, punt clau per la recaptació de diners", recriminava la regidora de la LLEC, Eva Miguel.

Amb tot, la portaveu del grup municipal d’ERC, Cristina Segura es mostrava agraïda que l'equip de govern hagués tingut en compte algunes propostes de la seva formació com les partides dedicades a dues mocions que vam presentar, la creació d’un punt commemoratiu i d’ofrenes per a la Diada de l’Onze de Setembre i l’altre pel que fa al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal.

"Nosaltres hem donat suport a tots els pressupostos durant la covid i ara que estem sortint, aquest pressupost el veiem força bé", deia el portaveu de Ciutadans, Jorge Sabanza qui va votar afirmativament el pressupost.

Per la seva banda, l’alcalde, Óscar Sierra, va indicar que és "un pressupost equilibrat, realista, però per primer cop comencem a mirar cap al futur, perquè tenim els ingressos necessaris".

Edicions locals