Els llagostencs trien ubicar a Can Baqué l'Escola de Música

Un total de 351 veïns van participar en el procés participatiu

Societat

| 08centvint

La Llagosta ja sap quin ús en farà de la Masia Can Baqué. Hi ubicarà l'Escola de Música. L'Ajuntament donava a conèixer aquest dimarts al vespre el resultat de les votacions del procés participatiu iniciat el passat 14 de gener. 

Un total de 351 veïns i veïnes van participar d'aquesta selecció, sent un 40% dels vots per l'Escola de Música. La segona opció més votada va ser la proposta d’un Centre Cívic, amb el 34% de les votacions, i la tercera, un Casal de Joves, amb el 26%.

Dels 351 vots emesos, 249 es van fer mitjançant la pàgina web, 82 durant una jornada al carrer i 20 a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. “El més important serà que reformarem la Masia de Can Baqué”, assenyala l’alcalde, que es mostrava molt content de la participació ciutadana.

El projecte, inici i terminis

El projecte de rehabilitació de la Masia Can Baqué ara s’haurà de redactar amb els eixos de la proposta guanyadora, que acollirà la primera i la segona planta per a usos de l’Escola de Música. L’edifici tindrà també espais per a exposicions, sales de projeccions d’audiovisuals i per a la memòria històrica. 

“Les tres propostes recollien que la planta baixa fos oberta a la ciutadania i així serà perquè comptarà amb una part important dedicada per a la història del municipi i la mateixa masia”, explica Marc Ruiz, regidor de Participació Ciutadana.

El següent pas que farà l’Ajuntament serà la redacció del projecte arquitectònic amb la proposta guanyadora. Segons va indicar l'alcalde, les obres de rehabilitació de la masia podrien començar a finals d'enguany i el pressupost previst per a l'obra arribaria al milió d'euros.

L’Escola de Música està ubicada en l’actualitat en la segona planta del Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí i un cop la masia estigui rehabilitada es traslladarà a les seves noves dependències. El futur ús de les instal·lacions que quedin buides de Can Pelegrí encara està per decidir que podrien acollir.

Edicions locals