La tercera dosi ja es pot administrar a tots els majors d'edat

La Comissió de Salut Pública acorda retallar de 6 a 5 mesos el període per rebre la dosi de reforç

Societat

Campanya de vacunació I Foto: ACN
Campanya de vacunació I Foto: ACN

La Comissió de Salut Pública ha aprovat obrir la tercera dosi contra el coronavirus a les persones d'entre 18 i 39 anys, "de forma endreçada, de més edat a menys". Per tant, es començarà per la franja de 39 a 30 anys. Ho ha anunciat aquest dijous la ministra de Sanitat, Carolina Darias, qui també ha explicat l'acord per retallar de 6 a 5 mesos el període per rebre la dosi de reforç des de l'anterior. La Generalitat havia demanat les dues modificacions.

Davant l'avenç de la variant òmicron, la Comissió de Salut Pública va avalar a mitjans de desembre la tercera dosi a les franges d'entre 59 i 50 anys i continuar amb la de 49 a 40 anys i, un mes després, ho amplia a la resta de franges de persones majors d'edat que encara no la podien rebre.

Darias ha justificat la reducció d'un mes del període que ha de passar entre la segona i la tercera dosi per l'evolució de la pandèmia, així com a l'evidència científica sobre la malaltia. També ha apuntat que la mesura està en "consonància amb el que estan fent altres països de l'entorn", i ha remarcat que les persones que s'hagin infectat recentment de coronavirus hauran d'esperar quatre setmanes abans de la dosi de reforç, i que caldrà que faci cinc mesos des que van rebre l'anterior dosi.

Quarta dosi per a immunodeprimits

D'altra banda, Sanitat ha aprovat també una quarta dosi de la vacuna per a persones immunodeprimides cinc mesos després d'haver rebut la tercera.

Edicions locals