L'exvicari de Mollet Salvador Cristau Coll és el nou bisbe de Terrassa

Substitueix Josep Àngel Saiz Meneses, actualment arquebisbe de Sevilla

Societat

L'exvicari de Mollet Salvador Cristau Coll és el nou bisbe de Terrassa
L'exvicari de Mollet Salvador Cristau Coll és el nou bisbe de Terrassa | Bisbat de Terrassa

Salvador Cristau Coll ha estat nomenat aquest divendres nou Bisbe de Terrassa, en substitució de Josep Àngel Saiz Meneses, qui el passat mes de juny va prendre possessió del càrrec d'arquebisbe de Sevilla després d'ostentar el bisbat egarenc des del 2004.

El papa Francesc ha fet públic el nomenat aquest divendres al migdia. Cristau Coll va néixer a Barcelona el 1950. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1972) i ingressà en el Seminari Major de Toledo l’any 1976. Va rebre l’ordenació presbiteral a la Catedral de Toledo el 12 d’octubre de l’any 1980. És llicenciat en Estudis Eclesiàstics per la Facultat de Teologia de
Burgos.

El mateix any 1980 fou nomenat vicari de les parròquies del Buen Pastor i de San Justo y Pastor a la ciutat de Toledo i al mateix temps notari del Tribunal Eclesiàstic de Toledo. El 1984 passà a ser administrador parroquial de la parròquia de Santa Leocàdia a la mateixa ciutat i formador en el Centre de Vocacions Adultes.

L’any 1985 es traslladà a Barcelona i fou nomenat vicari de la parròquia de Sant Vicenç a Mollet del Vallès, incardinant- se aquell mateix any a l’arxidiòcesi de Barcelona. L’any 1989 fou nomenat Oficial de la Cúria de Barcelona i el 1990 vicari de la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat a la ciutat Comtal.

L’any 1991 entrà a formar part de l’equip de formadors del Seminari Major de Barcelona, en el qual successivament ha estat també vicerector (1994) i director espiritual (1997).

El 1998 va ser nomenat rector de la Basílica parroquial de la Mare de Déu de la Mercè de Barcelona i l’any següent, administrador parroquial de la parròquia de Sant Jaume Apòstol,
compaginant la dedicació a ambdues parròquies. Ha estat també durant aquest
període, arxipreste de l’Arxiprestat de la Catedral (2001-2004). L’any 2000 fou també nomenat Promotor de Justícia de l’Arquebisbat.

L’any 2001 va ser nomenat Secretari General i Canceller de l’Arquebisbat de Barcelona i amb la creació l’any 2004 de les noves diòcesis de Terrassa i Sant Feliu de Llobregat fou el primer Secretari General i Canceller de les dues noves diòcesis.

Amb la creació de la diòcesi de Terrassa el 15 de juny de 2004 hi quedà incardinat com a prevere. El 2004 va ser nomenat rector de la Parròquia del Sant Esperit i Catedral de Terrassa i el 29 de setembre Vicari General. Des de l’any 2005 és membre del Consell Presbiteral, del Consell Pastoral Diocesà i del Col·legi de Consultors.

Amb la creació del Seminari Major Diocesà de Terrassa l’any 2006 fou nomenat rector i l’any 2008 Delegat Episcopal de Pastoral Vocacional. Entre els anys 2008 i 2010 fou també administrador parroquial de la parròquia de Sant Cebrià de Valldoreix, on es troba ubicat el Seminari Diocesà.

El 2010 va ser nomenat Bisbe titular d'Aliazira i Auxiliar de Terrassa. La seva presa de possessió com a bisbe està prevista el dissabte 5 de febrer a les 11 h a la Catedral Basílica del Sant Esperit de Terrassa.

Edicions locals