Salut podria començar les obres del nou ambulatori de la Llagosta a finals del 2022

Més de 600 persones es van concentrar aquest dimecres davant del CAP per reclamar la reobertura del servei d'urgències nocturnes

Societat

Salut podria començar les obres del nou ambulatori de la Llagosta a finals del 2022
Salut podria començar les obres del nou ambulatori de la Llagosta a finals del 2022 | Aj. Llagosta

Les obres de construcció del nou Centre d’Atenció Primària de la Llagosta podrien començar a finals del 2022. Així ho ha confirmat el Departament de Salut de la Generalitat a l'Ajuntament, en una reunió celebrada aquest dijous a l'Edifici Administratiu de la casa de la vila llagostenca per parlar sobre el nou equipament.

 A la trobada han assistit també arquitectes de les empreses B-CDBAR­QUI­TECTURA i Ferreira, ­Crubellati, Maksimoviv Ar­qui­­­tectos, que són els encarregats de la redacció dels projectes bàsic i executiu del nou Centre d’Atenció Primària de la Llagosta.

En la construcció del nou ambulatori, que s'ubicarà darrere de l’edifici Consistorial entre l’avinguda de l’Onze de Setembre i els carrers del Mercat i de Jaume Balmes, es tindrà en compte qualsevol previsió de creixement de la població de la Llagosta i també la possible ampliació del personal sanitari. L’edifici també tindrà capacitat per acollir urgències nocturnes.

“En la reunió d’avui ens hem assegurat que la porta de les urgències nocturnes no quedi tancada”, ha dit l’alcalde, Óscar Sierra. “El futur equipament tindrà suficient espai per si el Departament de Salut decideix reobrir les urgències nocturnes”, ha afegit l’alcalde.

Amb tot, l’Ajuntament té pendent una reunió amb altres representants del Departament de Salut per reclamar la reobertura del servei d’urgències nocturnes de l’actual ambulatori.

Mobilització per reclamar la reobertura de les urgències nocturnes

L'alcalde ha fet aquestes declaracions després de la concentració que va tenir lloc aquest dimecres a la tarda a la Llagosta per reclamar la reobertura del servei d'urgències nocturnes al CAP, que es va tancar durant l'inici de la pandèmia. La mobilització ciutadana va aplegar més de 600 persones a l'acte que va tenir lloc al costat de l'ambulatori i va ser convocat mitjançant les xarxes socials.  

En la mobilització va assistir també la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública i Marea Blanca i regidors i regidores de l'equip de govern i l'oposició, així com l'alcalde llagostenc, Óscar Sierra, qui va adreçar aquestes paraules a la ciutadania: "La Llagosta torna a estar al carrer per defensar la sanitat pública, que és universal. Volem que es torni a l'atenció presencial com més aviat millor i la reobertura del servei d'urgències nocturnes. Volem els serveis com els volíem abans de la pandèmia, avui dia tenim zero casos de Covid-19 a la Llagosta des de fa una setmana".

Sierra també va afegir: "La Llagosta era un dels pocs municipis on encara hi havia urgències nocturnes i han aprofitat per fer una retallada encoberta i la ciutadania de la Llagosta ha dit, una vegada més, no a les retallades. Volem una sanitat pública per utilitzar-la".

 

Edicions locals