Llum verda a la proposta d'Adif d'eliminar el pas a nivell de l'R3 al seu pas per la Llagosta

L'aprovació es va fer amb el vot favorable de tots els partits polítics amb representació al ple

Societat

Llum verda a la proposta d'Adif d'eliminar el pas a nivell de l'R3 al seu pas per la Llagosta
Llum verda a la proposta d'Adif d'eliminar el pas a nivell de l'R3 al seu pas per la Llagosta | Aj. la Llagosta

El Ple de l'Ajuntament de la Llagosta va donar llum verda a la proposta de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF) de suprimir el pas a nivell de la línia R3 al seu pas per la Llagosta. Amb aquesta aprovació, que va comptar amb el vot favorable de tots els partits amb representació al ple, el municipi dona llum verda a l'administrador de la infraestructura ferroviària perquè comenci la redacció del projecte executiu que permetrà alliberar al municipi d'aquesta barrera física que divideix els carrers de la Florida i de Miguel Hernández.

 “És un tema cabdal per a la ciutadania en general i especialment per al veïnat dels carrers Federico García Lorca i Miguel Hernández, la comunicació de l’Ajuntament serà total en tot moment i per això, a la reunió que van mantenir amb els veïns i veïnes, ens vam comprometre a crear una comissió de seguiment per treballar conjuntament”, expressava el regidor d’Urbanisme i Planificació Estratègica, Marc Ruiz.

En la mateixa línia favorable s'hi referia la portaveu del grup municipal d'ERC, Cristina Segura, qui lamentava, però que ADIF hagi fet aquesta proposta per estalviar-se el desdoblament de l’R3: "La ciutadania ha dit endavant amb el projecte. Per tant no serem nosaltres qui ens oposarem a la seva voluntat, tot i les nostres reticències".

També la portaveu de la Llagosta en Comú, Eva Miguel, qui es va congratular de la supressió del pas a nivell, assegurant que es tractava d'una reivindicació històrica, feia menció a aquest desdoblament: "la nostra fita no és només la supressió del pas a nivell, sinó el desviament de l’R3", deia.

Mentre que l'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, tal com havia fet dies abans durant la presentació del projecte de la supressió del pas davant la ciutadania, manifestava aquest compromís: "Des de l’Ajuntament de la Llagosta serem sempre els primers a defensar, i jo com a alcalde, que la prioritat serà el desviament de l’R3 per l’R8, perquè és la millor solució per evitar els problemes que tenim ara".

El projecte

Concretament, el projecte preveu un pas soterrani on hi ha l’actual pas a nivell, que s’eliminaria, i la construcció d’un pont sobre la via del tren al carrer Joaquim Blume, de doble sentit per a vehicles i amb vorera per a vianants, que allargaria el carrer de Joaquim Blume i el connectaria amb el barri de la Florida, de Santa Perpètua.

 

Edicions locals