Absolt el delegat de l'ANC a la Llagosta de la querella interposada per l'alcalde Óscar Sierra

L'alcalde llagostenc el va denunciar per injúries i calúmnies

Política

El magistrat del jutjat penal número 2 de Granollers ha absolt Sergio Vegas, el delegat de l'ANC a la Llagosta, dels delictes continuats d'injúries i calúmnies pels quals l'havia denunciat l'alcalde llagostenc, Óscar Sierra. Després de celebrar-se el judici el mes de novembre de l'any passat i segons dicta la sentència, amb els seus comentaris i vídeos publicats a la xarxa social Facebook l'acusat tenia una "voluntat de crítica política".

Així mateix, apunta el magistrat: "No ha quedat acreditat que l'acusat publiqués tots els comentaris i vídeos amb la intenció de desprestigiar a l'alcalde. S'ha provat, més aviat, que la seva intenció en fer-ho era la de criticar l'actuació del Sr. Sierra en l'àmbit de la seva actuació política municipal davant les sospites d'irregularitats per part de la corporació municipal", diu la sentència.

Els fets van succeir durant els mesos de desembre de 2016 i gener del 2017, quan Vegas a través del seu compte personal de Facebook hauria fet un seguit de comentaris utilitzant expressions com "últim bufó del Rei Felip VI" sobre la gestió de l'alcalde i hauria publicat un parell de vídeos ambientats en el règim feixista, en un dels quals els personatges feien la salutació nazi a una foto que semblava Hitler modificada amb la cara de l'alcalde.

Emesa la sentència, Vegas ha denunciat que l'alcalde hauria utilitzat fons públics per querellar-se en contra d'ell. Per la seva banda, fons del consistori indiquen que "la sentència reconeix els insults i vexacions, però diu que van amb el càrrec d'alcalde" i que "en ser un atac per la seva figura pública, les despeses són de l'Ajuntament".

Edicions locals