Recoder es compromet a estudiar l'especificitat del peatge de Mollet

El conseller de Territori i Sostenibilitat farà una nova proposta sobre la barrera de la C-33

Societat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, s'ha compromès a estudiar la situació "excepcional" del peatge de Mollet, així com el de Terrassa i Alella, en el marc d'una reunió mantinguda amb els tres alcaldes dels municipis afectats.

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, juntament amb el de Terrassa, Pere Navarro, i el d'Alella, Andreu Francisco, es reunia dijous al vespre amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per reclamar-li que es restableixi la gratuïtat per a la mobilitat obligada als peatges de la C-33 a Mollet, Terrassa-Les Fonts i Alella.
Segons fonts municipals, Lluís Recoder s'hauria compromès a estudiar personalment la situació excepcional d’aquests tres peatges i fer una proposta en les properes setmanes, quan s’han emplaçat a trobar-se de nou. "Ens ha comunicat que un cop analitzi com s'està implantant i l'impacte del nou sistema tarifari farà propostes per a aquests peatges", apunta Monràs que indica que "la resposta ha estat positiva però l'agafem amb prudència". L'alcalde molletà ha destacat la voluntat de diàleg dels tres territoris afectats "i no de confrontació". Amb tot Monràs indica que si no s'aconsegueix almenys la gratuïtat per a la mobilitat obligada no descarta mobilitzacions.


Sumar esforços
Monràs assegura que va proposar sumar esforços als alcaldes de Terrassa i Alella i van demanar aquesta reunió conjunta quan la Generalitat va anunciar les noves condicions de bonificacions en peatges per al 2012, que no tenen en compte l’excepcionalitat d’aquestes barreres. Mollet vol que es mantingui la gratuïtat per a la mobilitat obligada i usuaris habituals.
A més, es considera que són barreres estratègiques també per al desenvolupament econòmic del territori, ja que no només hi ha mobilitat obligada dels residents de l’entorn, sinó també de tot el teixit industrial i empresarial que està obligat a utilitzar aquest peatge. De fet, aquesta reivindicació compta amb el suport de les agrupacions d’industrials, empresaris, sindicals i de transports de l’entorn dels municipis de Mollet, Terrassa i Alella.

Edicions locals