Arxivada la causa de l'ARE Les Planes II de la Llagosta

La Fiscalia de Barcelona reconeix il·legalitats però al·lega "manca d'intencionalitat" del grup socialista

Societat

Les diligències d'Investigació Penal sobre l'ARE Les Planes queden arxivades per la Fiscalia de Barcelona per la "manca d'intencionalitat" dels imputats, l'antic equip de govern socialista. La resta de grups municipals de la Llagosta demana responsabilitats a l'exalcalde, Antonio Rísquez. 

La Fiscalia ha reconegut il·legalitats en el procés de l’ARE Planes II de la Llagosta, però arxiva la causa i no les considera un delicte penal per manca d’intencionalitat.
Fa un any, al febrer de 2011, el grup municipal ICV-EUiA de la Llagosta va denunciar l’equip de govern de l’Ajuntament, format per regidors socialistes, davant la Sindicatura de Comptes de Catalunya. El motiu de la denúncia va ser que, segons considerava ICV-EUiA, el consistori havia incomplert la normativa en el procediment i pagament de tres factures per la redacció del projecte d’urbanització de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) Les Planes II per un total de 158.340 euros.
A més,  el text de la denúncia especificava que es va produir un pagament de factures a les societats Luján Lerma i Associats, Pentaedro i Prinsa per un encàrrec municipal de l’any 2008 que no constava que hagués estat aprovat per l’òrgan competent ni que s’hagués licitat amb un procediment obert, tal i com marca la Llei de Contractes del Sector Públic.
Ara, un any després, la Fiscalia de Barcelona ha dictat Decret d’Arxiu de les diligències d’Investigació Penal incoades en qualitat d’imputats a diferents membres de l’antic govern municipal, entre ells l’exalcalde Antonio Rísquez, i l’exregidor d’Urbanisme, Raúl Valero, per presumpte delicte de prevaricació i tràfic d’influències.
La Fiscalia admet que la contractació de Luján Lerma i Associats “no ha complert amb el procediment de tramitació previst per aquest tipus de contractes a la Llei” i que s’ha de “dilucidar si la referida il·legalitat constitueix un delicte de prevaricació”. Així mateix, la Fiscalia justifica la seva decisió d’arxiu de la causa en “la manca d’intencionalitat”.
Davant d’aquesta situació els grups municipals ICV-EUiA, CiU, PP i CPLL de la Llagosta demanen responsabilitats per les il·legalitats a l’antic govern municipal, a la vegada que es congratulen que la corrupció no hagi afectat a l’Ajuntament del municipi.
Raúl Valero, exregidor d’Urbanisme, no ha volgut fer declaracions a l’espera de reunir-se amb el grup socialista i de convocar als mitjans demà.
 
 
 
 
 
 
 
 

Edicions locals