El risc de nevades aquest dimecres al Vallès Oriental és alt

Protecció Civil activa el Pla Neucat en fase d'alerta pel risc de nevades al litoral i prelitoral de Barcelona, Girona i part de Tarragona

Societat

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat activa en fase d’Alerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquest matí. Les previsions d’avui indiquen un increment de la probabilitat del fenomen i la seva extensió al litoral i prelitoral de l’àrea metropolitana de Barcelona i al Tarragonès, fet que suposa el pas de risc de nevades moderat a risc alt, segons els criteris de establerts per la DGPC al pla Neucat. Aquest dimecres a la tarda el risc més elevat de nevades es concentra al Vallès Oriental.

A la comarca el risc passarà a ser moderat aquesta matinada i desapareix per demà, segons les previsions de la Direcció General de Protecció Civil.
Des d’ahir dimarts a la tarda està vigent un avís de prealerta del Pla Neucat. La situació podrà afectar també a les comarques de la demarcació de Girona i de la Catalunya Central i de moment s’amplia la previsió des d’avui fins al dijous a la tarda.
Demà dijous a la tarda el braç de precipitació es desplaçarà durant el dia cap al Nord i Est de Catalunya. La cota de neu anirà baixant avui progressivament i al final del dia es situarà al voltant dels 200 metres. Durant el matí de demà dijous la cota de neu baixarà fins a nivell del mar.


Edicions locals