L'alcalde de la Llagosta se suma a la demanda de gratuïtat del peatge

Alberto López ha adreçat una carta al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder

Societat

L'alcalde de la Llagosta, Alberto López, ha reiterat avui al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, a través d'una carta la necessitat de suprimir el peatge de la Llagosta, a l'autopista C-33, per tractar-se d'una barrera que, segons l'alcalde, "frena el creixement econòmic i social del Vallès Oriental i especialment per ser discriminatori amb els veïns i veïnes del municipi, en comparació amb altres poblacions de l'entorn immediat de Barcelona".

Alberto López ha adreçat una carta al conseller on demana "que reconsideri" el canvi del sistema de bonificacions que fins ara s'aplicava al peatge "mentrestant no s'elimini la barrera de la Llagosta".

A la carta, l'alcalde expressa al conseller "el malestar de l'Ajuntament de la Llagosta i dels seus veïns i veïnes per la implantació del nou sistema de bonificacions del peatge de la C-33 ja que en la pràctica suposa la desaparició quasi total de la gratuïtat aconseguida fa uns quants anys". Alberto López lamenta la decisió del Govern de la Generalitat perquè la ciutadania de la la Llagosta, que ja ha vist com la seva capacitat adquisitiva ha minvat arrel de la crisi econòmica, ara haurà de destinar entre 40 i 50 euros mensuals per desplaçar-se a Barcelona per motius laborals.

La missiva també destaca que el tracte "discriminatori" que reben les empreses de la Llagosta i el seu voltant perquè han de tornar a pagar al peatge quan "les autopistes d'altres centres productius ubicats a l'entorn de Barcelona no únicament són gratuïtes, sinó que a l'actualitat s'estan destinant recursos per millorar-les".

Edicions locals