CONTRAPUNT amplia l'àmbit informatiu i renova el disseny

La capçalera celebrava l'acte central del seu 10è aniversari a l'auditori de l'escola Sant Gervasi

Societat

El setmanari CONTRAPUNT, amb 525 números publicats, es renova amb un canvi de format i un nou disseny i amplia la seva àrea d’influència informativa a tots els municipis del Baix Vallès, tot i que manté i reforça Mollet com a pal de paller de la publicació.

D’una banda, la publicació ha reduït uns mil·límetres el format de paper, tot seguint la tendència de capçaleres de referència, perquè el diari sigui molt més manejable. A les noves dimensions se li ha d’afegir un nou disseny amb tipografies renovades que proporcionen una major verticalitat al diari, una nova disposició de les peces informatives, molt més ordenades i amb una reducció d’elements superflus. Una nova imatge que vol incidir, principalment, en facilitar la lectura. Un altre dels objectius del nou disseny és la creació d’elements que permetin un major diàleg entre el diari en suport paper amb el digital i les xarxes socials, Facebook i Twitter, on CONTRAPUNT té més de 6.000 seguidors, uns elements, a més que han de permetre també més participació del lector, que, al segle XXI, passa a ser un agent més actiu que mai en la generació d’informació.

Més territori
Altres novetats que presenta CONTRAPUNT en aquesta nova etapa són la unificació de seccions i l’ampliació del territori d’influència informativa. En els darrers anys, la publicació, que va néixer com a diari de Mollet, ha anat fent passes segures de creixement amb l’objecitu final de vertebrar el conjunt del Baix Vallès i ser-ne el periòdic de referència. Així, el 2006 es van incorporar les poblacions de Parets, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles i Santa Maria de Martorelles. Ara, CONTRAPUNT introdueix des d’ara també informacions de municipis com la Llagosta, Montornès i Montmeló.
Tot i l’ampliació, CONTRAPUNT vol reforçar la informació de Mollet i l’entorn més proper, com Sant Fost i Martorelles, per això destina les seccions principals a aquest àmbit i en crea una específica anomenada Baix Vallès, amb informació de la resta de pobles.

Suplements mensuals a Parets i la Llagosta
En aquesta nova etapa, Parets i la Llagosta també jugaran un paper molt rellevant a nivell informatiu dins el setmanari. A més del seguiment setmanal que es farà a través de les pàgines dedicades al Baix Vallès, mensualment CONTRAPUNT editarà un suplement especial de cadascun d’aquests pobles amb una àmplia cobertura informativa i espais d’opinió i amb una intensiva distribució a comerços i equipaments d’aquestes poblacions. En concret, les pàgines dedicades a Parets s’editaran l’últim divendres de cada mes, així la propera setmana (27 de gener) es publicarà l’especial, que a la Llagosta s’editarà el primer divendres de cada mes (3 de febrer).

Celebració del 10è aniversari
L’estrena de totes aquestes novetats ha coincidit amb l’acte central de celebració del 10è aniversari de CONTRAPUNT celebrat aquest dijous a l’auditori de l’Escola Sant Gervasi de Mollet, on gairebé 200 persones van poder conèixer de primera mà totes les novetats de la capçalera. La trobada, amenitzada amb música en directe i un recital de reflexions sobre el periodisme i el territori del Baix Vallès, també va servir per lliurar el premi al Baixvallesà 2010 a l’atleta discapacitat Toni Franco, que va rebre una escultura obra de l’artista local Ricard Mira.
A l’acte van assistir el Director general d’Economia Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat, Xavier López; el president de la Federació de Cooperatives de Catalunya, Perfecto Alonso; el president de l’ACPG, Alfons Udina; la directora general del Grup Cultura 03, Anna Xicoy; el director general del grup cooperatiu Clade, Ignacio González, i alcaldes i regidors de diverses poblacions.  Edicions locals