L'Ajuntament continuarà usant l'edifici del Joan Maragall per a dependències municipals

L'alcalde, Alberto López, s'ha reunit amb la Generalitat per tractar divesos temes de l'àmbit d'Ensenyament

Societat

L'Ajuntament de la Llagosta podrà continuar fent servir l'antic edifici de l'escola Joan Maragall per a dependències municipals. Així ho ha anunciat el consistori que renovarà el conveni d'ús amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

La intenció municipal és elaborar un nou acord, que vagi més enllà de l'actual conveni que finalitza a l'abril, que permeti ocupar les instal·lacions fins que es construeixi un nou edifici consistorial. Aquest edifici acull actualment despatxos municipals, l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania i la prefectura de la Policia Local.
Aquest ha estat un dels temes tractats a la reunió mantinguda aquesta setmana entre l'alcalde de la Llagosta, Alberto López, i la regidora d'Educació, Mireia Egea, amb el director dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament al Vallès Oriental i el Maresme, Josep-Vicent Garcia. Les dues institucions es tornaran a reunir d'aquí a uns mesos per prorrogar o elaborar un nou conveni de cessió.

EL SAGRADA FAMÍLIA HAURÀ D'ESPERAR
Els representants municipals també van posar sobre la taula del Departament d'Ensenyament la necessitat de construir un nou edifici per a l'Escola Sagrada Família, que des de fa anys es reivindica des de l'Ajuntament i la comunitat educativa local. A causa de l'actual situació econòmica, la Generalitat ha deixat aquest pla pendent i sense data d'execució. Els responsables municipals van reclamar aquest projecte i durant els propers mesos es mantindran més reunions per insistir en la necessitat de dur a terme la construcció de la nova escola.
L'alcalde i la regidora també van reclamar a Ensenyament que dins del programa d'obres que cada estiu porta a terme als col·legis públics tingui en consideració prioritària la reforma dels deteriorats lavabos de l'escola Les Planes. A més, Ensenyament s'ha compromès a visitar les escoles públiques de la Llagosta durant les properes setmanes perquè els seus tècnics avaluïn quins arranjaments precisen.

Edicions locals