Es creen les coordinadores independentistes de l’ANC de Martorelles i Sant Fost

Els ens locals formaran part de l'Assemblea Nacional de Catalunya que es preveu constituir el 10 de març

Política

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) disposarà de coordinadores locals a Sant Fost i Martorelles, on persones a títol individual s’han adherit al projecte de creació d’aquest organisme que pretén “aplegar el conjunt de l’independentisme i definir un full de ruta cap a l’Estat propi”.

El passat 15 de desembre es va constituir la coordinadora de l’ANC de Martorelles i Santa Maria de Martorelles, que compta amb 24 adhesions. Els responsables de l’ens local són Marc Ricart, com a coordinador general; Joan Sanjuan, com a secretari; Neus Callado, com a tresorera, i Roger Parera i Gerard Magrinyà, com a responsables de comunicació. Entre els objectius immediats de l’ens a Martorelles hi ha la presentació del projecte d’ANC i una conferència a càrrec del Centre Català de Negocis amb el títol Raons i viabilitat de la independència a Catalunya, que està prevista inicialment per al proper 27 de gener. Un altre dels objectius és donar suport als ajuntaments que vulguin adherir-se a la plataforma Ajuntaments per la Independència.
Pel que fa a Sant Fost, una quinzena de persones tenen previst constituir la coordinadora local santfostenca el proper 14 de gener. Abans d’acabar el mes i coincidint amb el segon aniversari del naixement de l’entitat Sant Fost Decideix, es faria un acte públic per presentar l’ANC.
Aquestes, però, no són les primeres coordinadores del Baix Vallès. A Mollet, l’ens es va constituir una setmana abans de l’Onze de Setembre.
El 30 d’abril de 2011, al Palau de Congressos de Barcelona, va néixer un procés per constituir l’ANC que culminarà el proper 10 de març.

Edicions locals