Ofrenes florals i actes culturals per commemorar la Diada

Els actes institucionals mantenen l'esquema dels darrers anys

Política

Els ajuntaments dels municipis baixvallesans han organitzat els habituals actes institucionals i ofrenes florals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que inclouen activitats culturals, sobretot cant coral i sardanes. Altres entitats també programen actes que completen la jornada de l'Onze de Setembre al Baix Vallès.

L’Ajuntament de Mollet commemora com cada any la Diada amb l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova, obra de l’artista molletà Cesc Bas, a l’avinguda de Rafael Casanova. L'any passat es van adherir a l'acte una vuitantena d'entitats. L'activitat comença a les 12 h i compta amb la participació de les corals El Clavell, Capella de Música Santa Maria, Irmandade a Noza Galiza, Casal Cultural, Estoc de Veus-Sant Vicenç i Fòrum Abelló. Acompanyades de la Banda de Joves Músics de Mollet, interpretaran diverses peces tracicionals, així com El Cant de la Senyera en el moment en què es faci la hissada de bandera, que enguany anirà a càrrec de dos infants de les associacions de veïns de la Zona Centre i de l’Estació de França.
Com també és habitual a Mollet, l'Ajuntament novament s'ha negat a adherir-se a la campanya Un país, una bandera per tal que la senyera onegi sola a les astes institucionals. Sí ho farà als pals de la plaça de Prat de la Riba. El consistori ha instal·lat en els eixos principals de tota la ciutat banderoles commemoratives de la Diada, per recordar la celebració i mostrar el reconeixement i l’adhesió de la ciutat de Mollet a la Diada.

PARETS
A Parets, també al migdia, la plaça dels Països Catalans serà l'escenari de la tradicional ofrena floral davant del monument a l’Onze de Setembre, obra de l'escultor Carles Vives, en què hi participaran l'Ajuntament, les formacions polítiques locals i les associacions i entitats del municipi. Com cada any, l'acte es clourà amb una audició de sardanes, a càrrec de la Cobla Rosaleda.
Com cada any, Rialles Parets també se sumarà a la commemoració amb una obra de teatre a Can Rajoler (18 h). Enguany s'hi podrà veure Les trifulgues dels germans Garapinyada, a càrrec de la Cia. Teatre Mòbil.

SANT FOST
A Sant Fost la commemoració començarà amb la lectura del manifest de la Comissió 11 de Setembre, seguit dels parlaments institucionals, que es clouran amb Els Segadors i l'ofrena floral. Seguidament (12 h) hi haurà una ballada de sardanes, amb la col·laboració de l'Associació Alba del Vallès. Enguany, els actes continuaran a la tarda i s'aprofitarà per inaugurar la Casa Bastinos a les 18 h. Al carrer Sant Isidre (19 h) hi haurà havaneres amb el grup la Taverna.

MARTORELLES
A Martorelles l'ofrena, que coincideix amb festa major, es farà a les 11 h, a la plaça de la Sardana, on els Trabucaires de Martorelles llençaran les salves d'honor. Seguidament, hi haurà una petita actuació del Ball de Gitanes i l'Escola Orfeònica interpretarà El cant de la Senyera, El cant del poble i Els Segadors. L'acte es clourà a partir de les 12 h amb una audició i ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla Selvatana i organitzada per la Joventut Sardanista.

SANTA MARIA
Coincidint amb les festes de la Patrona, Santa Maria convocarà l'acte institucional i l'ofrena a les 11 h a la plaça de l'Església.

Edicions locals