El Consell Comarcal demana al Marroc que aturi l'escalada militar al Sàhara Occidental

L'ens del Vallès Oriental ha aprovat una moció de suport al poble sahrauí, amb l'única abstenció de Cs

Societat, Política

El Ple del Consell Comarcal, celebrat ahir, va aprovar la moció de suport al poble sahrauí davant l'escalada militar al Sàhara Occidental. La moció del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora Catalana d'ajuntaments solidaris amb el poble sahrauí, va ser aprovada amb els vots a favor d'Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, PSC-Candidatura de Progrés, Junts, En Comú Guanyem i Alternativa Municipalista-Amunt, i l'abstenció de Ciutadans.

La moció, entre d’altres, insta el Regne del Marroc a què compleixi els acords internacionals i que retiri de forma immediata els seus efectius militars del Guerguerat, i deixi d’utilitzar el Guerguerat o un altre pas del sud-oest del territori sahrauí per comunicar-se amb Mauritània.

El text fa una crida a la comunitat internacional, i particularment a les Nacions Unides i la seva missió de pau en aquest territori perquè assumeixin el seu mandat i vetllin pel respecte i el compliment de la Resolució 690 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i que assignin un nou Enviat Especial per al Sàhara Occidental que pugui liderar la transició cap a la celebració d’aquest referèndum d’autodeterminació.

Edicions locals