El comitè d'empresa de l'Hospital de Mollet reclama la gratuïtat del pàrquing per als professionals del centre

Els representants de la plantilla recorden que hi ha una resolució del Govern català que ho decreta

Societat

Mollet del Vallès

El comitè d'empresa de l'Hospital de Mollet ha reclamat a través d'un comunicat que es faci efectiva la gratuïtat de l'aparcament per als professionals, en virtut de la resolució del Govern català, que a l'abril, i a conseqüència de la pandèmia, va decretar que els professionals poguessin aparcar els seus vehicles sense cap cost als aparcaments públics o privats del centre.

Des del comitè expliquen que els treballadors i treballadores de l’Hospital disposen de la planta subterrània -3 de l’aparcament, unes 100 places, que el centre abona a l’empresa Parkia i que l'Hospital cobra a la plantilla que hi aparca amb una tarifa reduïda respecte al preu oficial. També disposen d’abonaments a la planta -2 a preus reduïts.

Amb motiu de la situació d’estat d’alarma, el Departament de la Presidència en la Resolució PRE/817/2020, de 7 d’abril, determinava la gratuïtat dels aparcaments públics i privats dels equipaments sanitaris per al personal sanitari per afavorir el desenvolupament del treball diari i com a mesura de protecció de la salut, afavorint al màxim les condicions en què es realitzin els desplaçaments als corresponents centres de treball, en moltes ocasions, amb vehicles particulars.

Per aquest motiu, el comitè va demanar a la gerència de la Fundació Sanitària Mollet la gestió per tal d’aplicar la norma i permetre els treballadors no pagar per aparcar mentre duri l’estat d’alarma. "La demanda no ha tingut èxit i se’ns va repercutir el pagament, ja que a ells els hi van cobrar", expliquen des del comitè.

Els representants dels treballadors van fer un escrit a Parkia, empresa que gestiona l’aparcament de l’Hospital, sense rebre cap resposta. Al maig també es van dirigir a l’Ajuntament perquè pogués mediar per tal que s’executés la resolució i es retornessin els imports abonats. Amb data 27 de maig, el comitè va rebre resposta des de l’Alcaldia, en què manifestava que "se sumaven a aquesta reivindicació i que mitjançant el president de la Fundació farien arribar al president de la Generalitat reclamació perquè assumeixin la gratuïtat de l’aparcament. Ens encoratjava a tenir més força i aconseguir que la Generalitat doni compliment al seu compromís", explica el comitè en el comunicat.

Malgrat tots aquests tràmits, "a dia d’avui seguim sense rebre cap solució al respecte. És una de les poques normes que beneficia als companys i companyes que no s’està aplicant al nostre centre". El comitè considera que la situació és "injusta" i reclamen una solució a la situació actual.

Edicions locals