El passatge de Nadal del Parc Popular arrencarà el 4 de desembre

Està previst que torni 'Noël: Le voyage magique' aquest Nadal

Cultura

Imatge d'arxiu de l'esdeveniment nadalenc del 2018
Imatge d'arxiu de l'esdeveniment nadalenc del 2018 | Jose antonio guerra

L'Associació d'esdeveniments culturals de La Llagosta ja treballa des de fa unes setmanes en el muntatge del passatge nadalenc del Parc Popular, Nöel: Le voyage magique.

El president de l'entitat, José Antonio Guerra, explica que si bé a l'estiu s'havien plantejat no fer els tradicionals muntatges de Halloween i de Nadal, a causa de la pandèmia, des del Departament de Cultura de l'Ajuntament li van demanar que els intentés fer.

El primer, el passatge del terror, el va descartar: "Hi ha més contacte entre els actors i la gent, i acostumen a venir grups d'amics que s'ajunten", situació del tot contraindicada en el context de Covid.

Amb el nadalenc, però, sí que es va animar a organitzar-ho, però amb canvis respecte a altres edicions per complir amb els protocols de seguretat: "Tot el recorregut s'ha modificat, de tal forma que en tot moment els actors quedaran en un costat i els assistents en l'altre". En aquest cas, i amb l'objectiu "que la gent oblidi la pandèmia durant una estona", estan intentant que els espectadors no vegin les mascaretes dels actors. "Tots ells en portaran, però les intentarem amagar amb bufandes o altres elements", diu Guerra.

Els infants, com és tradicional, podran lliurar-li la carta al Pare Noel i es podran fer una foto amb ell, tot i que guardant la distància, una separació necessària que també han previst els organitzadors.
La música anirà a càrrec del llagostenc José Molina, els actors els proporciona Horroryzeme i Álvaro Monterrubio se'n farà càrrec dels audiovisuals.

Segons les previsions, i si la normativa ho permet, el xou estarà ubicat a la part central del Parc Popular des del divendres 4 de desembre fins al dimarts 5 de gener.

Un muntatge fix?

Una de les peticions que José Antonio Guerra fa a l'Ajuntament, més enllà de l'acte nadalenc, és que li permetin tenir un muntatge fix durant tot l'any. "Tinc moltes idees per fer activitats, projectar pel·lícules, fer sopars de por o celebrar el Dia de l'Orgull, i tot això ajudaria al comerç". L'Ajuntament es troba estudiant aquesta idea.

En tot cas, Guerra reitera l'agraïment a l'Ajuntament llagostenc per la col·laboració que rep en les diferents activitats que hi organitza.

Horroryzeme torna a l'acció

Pel que fa al col·lectiu d'actors d’Horroryzeme, que hi participaran en l'activitat nadalenca de la Llagosta per tercer any consecutiu, ha tornat a l'activitat amb un nou logotip i després que el passat juny anunciessin la seva retirada temporal.

El nou logotip

A principis de juny, el coordinador del col·lectiu, Aitor Ondiviela, i el director artístic, Sergio Carrizo, feien pública la dissolució de la companyia després de valorar el desenvolupament dels darrers actes.

Tot i això, Ondiviela no descartava reprendre el projecte en un futur i, de fet, així serà, amb ell mateix en la direcció artística i amb l’actor Albert García en l’organitzativa.

A banda dels canvis interns en l’agrupació, el col·lectiu ha actualitzat el seu logotip. El grup manté un elenc estable d’una desena d’intèrprets del Vallès Oriental i els voltants que anirà ampliant amb noves convocatòries de càsting.

Edicions locals