La Carpa engega una campanya de micromecenatge per pagar la seva nova sala d'espectacles

La Carpa vol estrenar el 29 de novembre la seva nova sala amb els monòlegs 'L'hora de la verdad', que fan temporada al Teatreneu

Cultura

El crowdfunding servirà per enllestir totes les reformes
El crowdfunding servirà per enllestir totes les reformes | La Carpa

La Carpa Espai Cultural ha engegat aquesta tardor una campanya de micromecenatge a la plataforma GoFundMe en què demanen 8.000 euros per poder pagar la seva nova sala d'espectacles.

Carlos Lupe, copropietari de La Carpa, explica que arran de la pandèmia la capacitat de la sala del carrer Escoles 6 es redueix moltíssim, a l'hora de complir amb les mesures de seguretat, i que per aquest motiu s'han decidit per canviar de seu. "Necessitàvem un local més gran", assegura Lupe, i l'han trobat al número 38 del mateix carrer. Tanmateix, calia fer reforma i les despeses han crescut.

"Els diners recaptats aniran destinats a acabar la reforma del nou local i a ampliar el ventall de possibilitats culturals del municipi", apunten des de La Carpa. Fa tres anys que La Carpa dona classes d'interpretació i cant a més de 150 alumnes, i creen i organitzen espectacles i animacions.

Ara, amb la nova sala, volen potenciar l'oferta cultural portant "espectacles de petit i mitjà format de teatre i de dansa, monòlegs i música en acústic", especifica Lupe, qui avança que bona part d'aquests xous vindran de les programacions estables dels teatres de la capital catalana.

De fet, el primer de tots ja està programat pel diumenge 29 de novembre. Es tracta dels monòlegs La hora de la verdad, que fa temporada al Teatreneu. Tanmateix, la realització d'aquest xou dependrà de si s'aixequen les mesures restrictives de seguretat que ara per ara exigeixen el tancament dels equipaments culturals.

L'objectiu pel que fa a l'agenda cultural que oferirà La Carpa Espai Cultural és "programar més d'una obra al més, entre les produccions que són pròpies i les externes".

Edicions locals