El CAP La Florida de Santa Perpètua farà atenció nocturna als veïns del Baix Vallès

L'ambulatori estarà obert de 20 h a 8 h els dies feiners i les 24 hores els festius i caps de setmana

Societat

El CAP La Florida de Santa Perpètua farà atenció nocturna als veïns del Baix Vallès
El CAP La Florida de Santa Perpètua farà atenció nocturna als veïns del Baix Vallès

A partir del dilluns 2 de novembre, el Centre d’Atenció Primària La Florida, de Santa Perpètua de Mogoda, reobre les seves portes per poder donar atenció, de manera programada als pacients crònics i per atendre els pacients del Baix Vallès en horari nocturn, ja que és l'únic ambulatori dels municipis baixvallesans que estarà obert durant les nits.

El centre, que es troba al passeig de la Florida, núm. 43, estarà obert de dilluns a divendres, de 8 a 15h, per assegurar l’atenció als pacients crònics. També es donarà atenció amb cita programada d’infermeria d’extraccions de sang, cures d’infermeria, injectables programats (com per exemple, vacunes) i control de pacients amb patologies cròniques.

Fins ara, el Centre d’Atenció Primària La Florida estava obert només els caps de setmana i festius de 8 del matí a 20 hores. Però, a partir del dilluns 2 de novembre, a part d’obrir per donar atenció a pacients crònics, també esdevé punt d’atenció continuada (PAC), de 20 a 8h els dies laborables i obert les 24h dels dies de cap de setmana i festius.

Aquest és l’únic centre d’atenció primària del Baix Vallès que estarà obert a les nits. Al servei de tots els ciutadans hi haurà un equip de professionals (de medicina, infermeria i administratiu) de l’atenció primària de la Metropolitana Nord de l’ICS.

Què són els Punts d’Atenció Continuada?

Els Punts d'Atenció Continuada (PAC) són centres d'atenció primària que obren a les nits, caps de setmana i festius. En el cas que algú tingui un problema de salut que requereixi atenció sanitària urgent, el Departament de Salut recomana trucar primer al 061/Salut Respon, on professionals mèdics i infermers donen assessorament sobre què cal fer en cada situació i ofereixen consells de salut; també informen sobre a quin centre cal adreçar-se i, en cas que sigui necessari, s’envia un professional sanitari a domicili o una ambulància. En cas d'emergència, cal trucar al 112.
 

Edicions locals