La Direcció d'Atenció Primària afirma que 'tots els professionals van actuar degudament' en el cas de la mort d'una veïna de la Llagosta dilluns passat

Assegura que 'en cap cas la mort de la pacient es deu a falta de recursos ni al col·lapse del CAP'

Societat

En relació amb la mort d'una pacient del CAP de la Llagosta el passat dilluns 19 d'octubre, la direcció de l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord informa que ha analitzat detalladament els fets ocorreguts i que ha pogut confirmar que "tots els professionals implicats van actuar degudament, segons s’estableix als protocols que marquen les actuacions a realitzar".

En declaracions a aquest diari, la direcció de l'Atenció Primària de la Metropolitana Nord subratlla: "Malgrat el trist esdeveniment, que des del CAP i la direcció d’atenció primària es lamenta profundament, el convenciment que es va actuar correctament és total".

Segons aquestes mateixes fonts: "Vivim un moment complex, determinat per la situació provocada per la Covid-19, però en cap cas la mort de la pacient es deu a falta de recursos ni al col·lapse del CAP".
 
Asseguren que tant des de la direcció de l’Atenció Primària Metropolitana Nord, com la del Servei d’Atenció Primària del Vallès Oriental, com per part de tots els professionals que en formen part, "s’està fent un gran esforç per poder atendre les necessitats de la població en aquesta situació". I assenyalen que "es continuarà treballant per garantir que la ciutadania rep l’atenció que mereix".

En relació amb la mort de la veïna de la Llagosta conclouen: "La direcció de l’Atenció Primària Metropolitana Nord vol reiterar tant el missatge de condol als familiars i amics afectats per la mort de la pacient, com el recolzament a tots els companys del CAP La Llagosta en aquests moments, que també estan sent difícils per a ells".

La resposta de l'Atenció Primària arriba després que la família de la víctima denunciés públicament i culpés al CAP de la Llagosta de la mort de la seva mare per manca d'atenció mèdica i que l'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, enviés una carta a la consellera de Salut, reclamant més recursos per l'ambulatori i una investigació sobre la mort de la pacient.

Edicions locals