La Covid podria fer caure un 9% la facturació industrial a la comarca

La del metall i la manufacturera serien les més afectades al Vallès Oriental

Economia

La indústria del Vallès Oriental s’estima que podria arribar a patir unes pèrdues del 9,17% de la facturació. Així es desprèn de l’informe de l’Observatori de Polígons d’Activitat Econòmica (OPAE) del Consell Comarcal corresponent al tercer trimestre de 2020, que recull una anàlisi en profunditat de l’impacte econòmic de la Covid-19.

L’estudi corresponent al tercer trimestre analitza l’impacte que podria tenir la crisi en la facturació de les empreses del sector industrial de la comarca i l’evolució del nombre de demandants d’ocupació.

Així, la indústria del Vallès Oriental s’estima que podria arribar a patir unes pèrdues del 9,17% de la facturació. Es tracta d’una dada no publicada per cap institució i fruit dels càlculs realitzats per l’OPAE del Vallès Oriental a partir de dues publicacions recents sobre la facturació empresarial i l’impacte de la pandèmia de la Diputació de Barcelona i la Universitat de Barcelona. En comparació amb la resta de comarques de la demarcació, el Vallès Oriental seria la tercera comarca amb més pèrdues per darrere del Garraf (-13,07%) i del Maresme (-9,29%).

Dins del sector industrial del Vallès Oriental, les activitats que s’estima que podrien patir un impacte més important serien la indústria del metall i altres indústries manufactureres, amb pèrdues de més del 12% en tots dos casos. La química, el sector que més facturació genera a la comarca (21%), resistiria el cop amb unes pèrdues inferiors a la mitjana, del 7,98%.

La Covid-19 s’està notant també de manera important en l’evolució dels demandants d’ocupació. Actualment el Vallès Oriental registra un total de 66.619 persones en situació de demanda d’ocupació, una dada que representa un 145% més que fa un any. Entre aquestes, les que es troben en situació d’atur són 25.779, un 18% més que l’octubre de 2019.

L’augment més important es registra entre les persones demandants d’ocupació que tenen feina, ja que hi ha englobades aquelles que es troben en expedient de regulació temporal d’ocupació. En un any s’ha passat de 4.420 a 39.758, un augment que arriba al 800% i que s’inicia el mes d’abril coincidint amb la pandèmia.

Edicions locals