Una veïna culpa el CAP de la Llagosta de la mort de la seva mare per manca d'atenció mèdica

L'alcalde de la Llagosta va enviar dimecres una carta a la consellera de Salut reclamant una investigació i més recursos

Societat

Una veïna culpa al CAP de la Llagosta de la mort de la seva mare per manca d'atenció mèdica
Una veïna culpa al CAP de la Llagosta de la mort de la seva mare per manca d'atenció mèdica

Una veïna de la Llagosta ha denunciat que la seva mare va morir aquest dilluns a casa seva a causa de no haver rebut assistència sanitària. Segons Candela Martínez, filla de la víctima: "Els fets van passar aquest dilluns al matí, quan el meu germà va trucar al CAP de la Llagosta per demanar un metge, ja que la meva mare havia passat mala nit i li costava respirar a causa de la mucositat. A l'ambulatori li van contestar que passaven nota per anar-la a visitar. Però durant el matí el metge no va passar".

A dos quarts i cinc de dues de migdia, Martínez va rebre una trucada de la cuidadora de la seva mare alertant-la que la seva mare havia empitjorat. "En dir-me això vaig trucar al CAP, però no me'l va agafar ningú i vaig decidir anar directament a l'ambulatori, ja que visc a dos carrers. Hi havia cua al carrer i em vaig colar per entrar i una infermera em va dir que m'havia d'esperar, però li vaig insistir que havia d'entrar que ma mare s'estava ofegant i necessitava un metge urgent". Martínez explica que va començar a cridar: "auxili, necessito un metge, que ma mare s'ofega" i "tres administratives van començar a consultar a l'ordinador. Jo seguia cridant, però ningú em feia cas".

Segons Martínez, després de més de 5 minuts a dins l'ambulatori, va rebre la trucada de la seva filla dient-li que l'àvia havia deixat de respirar i "vaig tornar a cridar dient-los que ma mare no respirava. Vaig començar a dir-los de tot. No va sortir ningú i vaig marxar corrents", assevera Martínez. Quan va arribar a casa, passades les 14 h, es va trobar a la seva filla parlant amb un metge del 112 que li anava indicant com havia de fer-li la maniobra cardiorespiratòria a la seva mare. Uns 10 minuts després el 112 i també el metge del CAP haurien arribat. El sanitari del 112 hauria seguit fent-li la maniobra respiratòria, però ja no va poder fer res.

Candela Martínez està preparant la denúncia per presentar-la davant dels Mossos d'Esquadra contra la presumpta negligència mèdica de l'administrativa i el doctor que no haurien volgut atendre a la seva mare. "Renuncio als diners que em puguin donar. Només vull que es faci justícia perquè no torni a passar. Ni ma mare, ni ningú es mereix morir sense assistència mèdica".

Suport de l'alcalde

Davant d'aquesta situació, l'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, va enviar aquest dimecres una carta a la consellera de Salut de la Generalitat reclamant, de nou, més recursos per al Centre d’Atenció Primària (CAP). En la carta Sierra afegeix que no es poden permetre situacions com la que es va donar el dilluns 19 d’octubre, quan una veïna del municipi va morir a casa seva sense rebre cap mena d’atenció sanitària, havent-la sol·licitat al seu CAP. L’alcalde reclama a la consellera una investigació referent a aquesta situació i també li demana fer una reflexió per ser conscients de les conseqüències de no tenir una atenció sanitària totalment operativa.

Edicions locals