El nombre d'ingressats per Covid a l'Hospital de Mollet es dispara

Els contagis a la ciutat s'han triplicat respecte a la setmana passada i el risc de rebrot està per sobre dels 1.000 punts

Societat

Mollet del Vallès

L'Hospital de Mollet compta aquest dilluns amb 40 persones ingressades per Covid, més del doble de les que es registraven a finals de la setmana passada, segons ha informat l'Ajuntament després de la reunió del Comitè d’Emergències Covid-19 que s’ha dut a terme avui.

En aquests moments, segons les darreres dades del departament de Salut, a Mollet hi ha 342 casos positius de Covid-19, el triple dels que es registraven la setmana passada, amb un índex acumulat de 1.592 casos. Pel que fa a l’índex de rebrot, se situa en 1.081 (es considera molt alt a partir de 200).

Pel que fa a l'afectació del coronavirus als centres educatius, aquest dilluns hi ha una vintena de grups escolars i cinc equips de diferents entitats esportives confinats. Segons fonts municipals, les residències de gent gran de la ciutat no tenen detectat cap cas de contagi.

Ban municipal

Davant aquesta situació de propagació del virus a la ciutat i l'increment d'hospitalitzats, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, en nom de l’Ajuntament, ha fet un ban on fa una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva. Monràs fa una crida “clara i contundent a la ciutadania per extremar la prudència en els nostres comportaments socials si no volem tornar a les xifres que vam patir el mes de març i arribar a un col·lapse sanitari”. Segons Monràs, “les mesures que s’han aplicat, ja sigui des de la Generalitat o des del mateix Ajuntament, són doloroses però necessàries” i segurament “s’ha hagut d’arribar a aquesta situació perquè s’ha estat massa temps amb recomanacions quan s’hauria d’haver apostat abans per les restriccions”.

L’alcalde també ha volgut recordar que “l’alarmant xifra d’ingressats no només posa en risc a aquestes persones, ja que també provoca que si no aturem un possible col·lapse sanitari, hi haurà d’altres persones, amb altres patologies, que no podran ser ateses com cal”.
 

Edicions locals